IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как сериозната връзка променя начина ви на живот

12 януари 2019 16 15

4 начина

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Ако наскоро сте започнали нова романтична връзка, вероятно имате доста силни чувства към човека, с когото излизате. Може би вече сте наясно за това, дали той е фитнес маниак, дали е веган, дали обича да става сутрин много рано и т. н. Едва ли подозирате, но ако връзката ви се задълбочи, след няколко месеца, може да се окаже, че сте възприели голяма част от навиците на половинката си. Така, без да усетите, след време вие ще сте променили чувствително начина си на живот, което може и да е за добро, но може и да е за лошо.

Какво означава да промените начина си на живот, след като започнете нова връзка? Например, може да започнете да се храните по различен начин, да започнете да излизате по нови заведения, да пътувате много повече (или да спрете да пътувате), да практикувате някакъв нов вид спорт или да спрете да спортувате и да започнете да си седите повече вкъщи и др.

Новата ви сериозна връзка определено може да промени стила ви на живот, но от вас зависи дали искате това или не.

Ето и основните начини, по които вашият живот може да се промени, след като задълбочите отношенията си със своя нов партньор:

1. Може да започнете да ставате по различно време сутрин

Ако започнете да се срещате доста редовно с даден човек (особено ако заживеете заедно), може скоро да откриете, че графикът ви на сън се е променил. Ако вашият партньор става рано, а вие преди сте обичали да си поспивате, може да се насилите да ставате по едно и също време с половинката си или просто да започнете да се събуждате по-рано неусетно. Ако това се случи – използвайте това време, за да тренирате, да си направите балансирана закуска или просто да отделите малко време, за да се подготвите за каквито и да било ангажименти, които имате през деня.

2. Начинът ви на хранене може да се промени

Ако вашият партньор се храни с по-специален вид храна, като например не консумира месо или млечни продукти, може да откриете, че постепенно и вие възприемате неговия начин на хранене. Ако вие се храните здравословно, но вашият партньор предпочита по-калоричната и вредна храна, може и вие да залитнете към по-нездравословната храна и дори да напълнеете. Какъвто и да е случаят, много е възможно да възприемете хранителните навици на партньора си.

3. Стилът ви на живот може да се промени

Ако сте започнали сериозна връзка наскоро, не след дълго може да установите, че животът, а вероятно и външността ви, започват да се променят. Повечето двойки правят едни и същи дейности, просто защото искат да споделят времето си заедно. Те пазаруват в едни и същи магазини, посещават едни и същи фризьори, заведения, фитнес центрове и т. н. Освен това е възможно, ако единият от двамата преди е пътувал повече (по работа или за удоволствие), сега или и двамата да пътуват повече, или този който е пътувал, да се поспре на едно място.

4. Вашите социални навици се изменят

Всеки човек си има своите предпочитания за това как прекарва вечерите си в петък и събота. Независимо, дали искате да си стоите вкъщи и да гледате телевизия, или да излезете на нощно заведение, вече решението ви ще зависи и от вашата половинка. Дано не сте си избрали партньор, чийто начин на живот е абсолютно различен от вашия, защото е възможно да възникнат конфликти помежду ви на тази тема. Сериозната връзка означава да искаш да прекарваш повече време с половинката си, което от своя страна означава, че може да възприемете много от неговите навици, свързани с начина му на живот. Просто се уверете, че сте доволни от промените.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари