IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сексът на първа среща – как се отразява на връзката?

11 януари 2019 16 00

Учени твърдят, че може да я заздрави

IStockphoto

IStockphoto

Много често двама души, които се срещат за първи път, нямат смелостта да предприемат по-сериозна крачка като целувка по устните, камо ли секс. Обикновено много малко са онези, които се решават да се отдадат на интимности в този момент, защото предпочитат първо да опознаят човека на среща. Но според изследване на учени от две страни, трябва да са по-разкрепостени.

Сексът на първа среща оказва положителен ефект върху връзката на двамата – заздравява я, категорични са психолозите от университета в Рочестър и техните колеги от Научния център в Херцлия, Израел. Според тях сексуалното привличане има важна роля за стабилността на една току-що оформила се двойка.

„Сексът задълбочава емоционалната обвързаност между непознати“, смята Гурит Бирнбаум, която е един от авторите на въпросното изследване. И уточнява, че това се отнася както за партньорите от женски пол, така и за тези от мъжки.

Твърденията се основават върху резултатите от тестове с хетеросексуални доброволци от двата пола. Те трябвало да установят контакт във възбудено състояние. За целта били използвани сублиминални еротични сигнали. Имало и контролна група, която не била подложена на подобен подход.

Оказва се, че доброволците, с „активирани“ сексуални системи показвали повече грижовност и съпричастност при изпълнението на поставените им задачи.

Неврологичните стимули, отговарящи за сексуалното желание, засягат и емоционалното привличане. От еволюционна гледна точка родителите, които са тясно емоционално ангажирани, са имали по-добри шансове тяхното поколение да оцелее, в сравнение с останалите, смятат авторите на проучването.

Имате ли проблеми с излизането по срещи?

Триковете, които мъжете използват за свалки

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари