IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво се случва в една връзка, на която не й е писано да оцелее

20 април 2019 15 15

3 етапа

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Много хора си мислят, че знаят всичко за себе си. Някои стигат толкова далеч, че си въобразяват, че познават много добре и половинката си. Но тук грешим – 90% от хората, които са преминали през развод или през раздяла, рано или късно стигат до извода, че нещата в отношенията им никога не са били такива, каквито са изглеждали на пръв поглед.

Има няколко общи етапа, които се срещат във всички връзки, на които не им е писано да оцелеят във времето.

Нека разгледаме тези три фази, през които минават всички обречени двойки:

1. Увлечението

Повечето хора винаги търсят и се надяват да изживеят любов от пръв поглед. Лошото е, че много от нас си мислят, че всяко едно увлечение може да прерасне в сериозна, смислена връзка. Разбира се, има възможност това да се случи и идеалната ви половинка да се окаже човек, в когото сте се влюбили от пръв поглед. Но шансовете това да се случи са минимални. За съжаление повечето подобни връзки са разочароващи.

Може би причината е, че очакваме твърде много от човек, когото не познаваме, а към когото сме били привлечени само физически. Много разрушителни отношения са имали именно това фундаментално лошо начало, а именно връзка, която е започнала със силно привличане, преувеличени надежди и мечти за щастливо бъдеще.

2. Прояснението

След като преминете през частта, в която сте се влюбили лудо в другия човек и вече сте стигнали до по-сериозната част на вашата връзка, вие започвате да мислите какви ще бъдат отношенията ви занапред. Именно в този момент професионалният избор на двама ви, вашите семейни и приятелски среди, моралните ви предпочитания, изборът ви на начин на живот и др., стават ключови във връзката ви. Повечето хора, на които не им е писано да бъдат заедно, именно в този етап осъзнават, че отношенията им са заобиколени от различни усложнения.

В един момент всички красиви малки недостатъци на половинката ви започват да стават дразнещи. Причината за това е, че хората често не обмислят какъв е видът партньор, който наистина е подходящ за тях. През този етап влюбените започват да се съмняват, дали връзката им изобщо има бъдеще.

3. Последствията

Щом реалността се окаже в конфликт с мечтите ни за щастливо общо бъдеще, нещата започват да се разпадат. В този трети етап партньорите осъзнават, че са напълно различни един от друг и просто не са създадени да бъдат заедно. Двойките-гаджета решават да скъсат, а женените започват да обмислят развод.

Въпреки това, не е нужно да смятате това за провал на любовния си живот. Всички лоши преживявания ни карат да се опознаем по-добре. Можете да научите много за себе си, именно като разберете какви са нещата, които не обичате и не можете да понасяте в партньора си. Затова не губете надежда и не се поддавайте на тъгата си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Ева.ч ( преди 4 години )
Аз не се надявам на нищо. Просто задоволявам жените. Досега това ми носи успех.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар