IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво говори позицията ви на спане?

22 май 2019 15 00

Страстта между двама души си личи

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Знаете ли, че поведението на двама души говори много за тяхната връзка? Хората отстрани могат да научат колко силни са чувствата ви само по това как държите ръцете си, дали се прегръщате и гледате в очите. Позицията, в която спите, също „говори“ за това как се отнасяте един към друг.

Ако до момента не сте се замисляли защо гаджето ви ви държи ръката преди заспиване или ви обръща гръб с извинението, че му е по-удобно, ето какво означават различните позиции:

1. Преплитане на телата

Тя се нарича още „Honeymoon Hug“ или Прегръдка на меден месец. Българското наименование насочва към това, че позата я има при хора, които са много влюбени един в друг. Те са постоянно един с друг, затова и си лягат по този начин. Самото преплитане на краката означава взаимна привързаност. От друга страна насочва към страстта между мъжа и жената, които се разбират отлично и в секса.

Освен младоженците и влюбените гълъбчета, другите двойки, които заспиват по този начин, са онези, които обичат да си разказват еротични фантазии и са по-освободени в леглото.

2. Лъжица

При нея единият е залепен за гърба на другия, подобно на две лъжици. Най-често мъжът се обръща на ляво или надясно, като жената се „залепва“ за него, но може и обратното. Има няколко версии за значението на тази позиция на спане на двойката. Първата е, че човекът, който е отзад, не е доминиращ във връзката за сметка на другия, който поема всички позитиви и негативи. Втората е, че жените, които се нуждаят от закрила и по-силни мъже, винаги избират да легнат пред мъжа. Но от друга страна така гениталиите им се докосват и това предразполага към хубави моменти в спалнята. Ето защо идва и третият вариант – че мъжът и жената имат силна връзка на сексуално ниво.

Ако двамата са като лъжици, но има малко разстояние между тях, то между тях има доверие, което е много важно за отношенията.

3. Люлка

Обикновено тази позиция насочва към това, че единият е по-грижовен към другия. Най-често мъжът е легнал по гръб, а жената е поставила глава върху рамото му. Той я обхваща с едната си ръка, с което тя се чувства защитена. Точно този вид прегръдка от страна на мъжа насочва и към това, че той знае от какво има нужда жената.

Когато жената заспи по този начин заедно с половинката си, то комуникацията между двамата е чудесна и двамата могат да разчитат един на друг.

4. Крак върху крак

Мъжът и жената са си легнали по корем, като между тях има някаква дистанция, но същевременно са сложили крак върху крак. Това показва, че те се обичат, но не винаги показват чувствата си. Ето защо, когато заспят, единият слага крака си върху другия по този начин, за да покаже на другия, че е до него. Също така тази позиция се използва и при двойките, които нямат толкова силна интимна връзка, но пък не е така на емоционално ниво.

5. Търсене на свобода

Може би се досещате, че заставайки гръб в гръб, без да се гледат или с лека дистанция между тях, мъжът и жената току-що са се скарали или отношенията между тях не вървят. Тази поза е показателна за това, че и двамата имат нужда от повече свобода и време за себе си или са отегчени от другия. В някои случаи мъжът или жената не обичат да са зависими от другия, тоест не желаят по-сериозна връзка.

6. Силно отдалечаване

Ако единият спи в лявата страна, а другият в дясната, то или са пред раздяла, или просто така им е по-удобно. Най-често така спят по-възрастни двойки, при които обичта отдавна се е изпарила. Според някои проучвания, ако двамата са раздалечени и главите им са на различно ниво, то те са на противоположни мнения за основните въпроси.

Снимки: IStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари