IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Знаци, че не си подхождате с партньора си независимо колко се обичате

11 юли 2019 15 00

Трябва да се замислите дали е подходящо да продължите връзката си

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако търсите да започнете дълга връзка, първо трябва да помислите за това какъв човек ще изберете. Независимо колко много сте влюбени в партньора си, има голяма вероятност взаимоотношенията ви да претърпят множество катаклизми, ако двамата не гледате в една посока.

Важно е да се допълвате взаимно, а не да залагате на максимата, че „противоположностите се привличат“. Ако смятате, че е време да предприемете по-сериозна стъпка във връзката си, трябва да се оглеждате за знаци, които ви подсказват дали решението ви е правилно, или не.

Има няколко показателя, които могат да ви помогнат да прецените дали човекът до вас е правилният.

Нямате една идея за бъдещето

Ако с партньора ви се разминавате по сериозните въпроси като деца, брак и други подобни идеи, това може да е червена точка, на която да обърнете внимание. Това показва, че двамата имате различни представи за бъдещето, а това са теми, които не търпят компромиси. Няма как единият да отстъпи, тъй като това ще означава, че той ще пренебрегне себе си за благото на другия.

Може да звучи чудесно на първо време, но в последствие това ще се окаже много голям проблем във връзката ви. Затова трябва много рано във взаимоотношенията ви да проведете сериозните разговори с партньора си, за да разберете дали имате бъдеще заедно.

Не се карате по правилния начин

Много хора едва ли вярват, че има правилен начин за водене на спор. Но всъщност има. Във всяка връзка има моменти, в които се налага да си повишите тон, но важното е след това да изгладите нещата като и двамата изразите своите позиции спокойно.

Ако някой от вас се опитва да омаловажи проблема и се преструва, че нищо не се е случило, това показва, че той не е готов за по-сериозните изпитания в живота ви заедно. Споровете, колкото и неприятни да са, винаги помагат на връзката да се заздрави.

Не се чувствате обичани

Ако чувствате, че любовта ви вече няма същата искра както в началото, това е ясен знак, че трябва да прекратите взаимоотношенията си. Колкото и да се опитвате да подобрите нещата, нищо не се получава и вие се чувствате изнервени постоянно. Може би е време да приемете факта, че това не е човекът за вас и е време да преминете напред.

Партньорът ви не цени нуждите ви

Независимо дали говорим за емоционални или сексуални нужди, ако имате чувството, че човекът до вас ви приема за даденост, това със сигурност не е добре за връзката ви. Ако и вие сте в подобна ситуация, трябва да поговорите с партньора си, за да му изкажете своите притеснения. След това вече може да вземете решение, което ще е най-доброто за вас.

Шестото ви чувство

Последно, но не по важност, е шестото ви чувство. Независимо дали се карате постоянно, или взаимоотношенията ви са прекрасни, трябва винаги да се доверявате на това, което ви казва вътрешното ви аз. Ако усещате, че връзката ви не върви към добро, трябва веднага да прекратите взаимоотношенията.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари