IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Абитуриентите са традиционалисти, но искат и костюми на Азис

13 април 2016 09 40

Мъжете залагат на папийонки, дамите - на рокли

Снежана Колева. Снимка: личен архив

Снежана Колева. Снимка: личен архив

За да разберем какви са тенденциите в облеклото при абитуриентите, се допитахме до модния консултант Снежана Колева. По груби сметки официалните бални дрехи, без аксесоарите, струват на семейния бюджет между 300 – 450 лв.

При младите господа

По думите на г-жа Колева, абитуриентите, представители на силния пол, са традиционалисти. „Основните цветове, в които търсят костюмите за баловете си, са сиво, синьо и черно“, разказа тя. Оказва се, че много малка част от момчетата правят опити, за да разчупят общоприетата норма. Комбинациите от цветове, като черен панталон с бяло сако или бял с червено, са почти немислими. Търсени материи си остават студената вълна и лен.

Папийонка или вратовръзка

Според модния консултант тази година мъжете разчитат основно на първото. „Папийонка, категорично!“, безкомпромисна е Снежана. Изглежда, че вратовръзката е изгубила така силното си излъчване и е обявена за скучна от младото поколение. Нещо повече – акцентиращата панделка се оказва почти задължителна за абитуриентите. „Вече много рядко се случва момчетата да не сложат акцент, оставайки само по разкопчана риза“, коментира г-жа Колева.

Относно главоболието дали младите да изберат тиранти или колан, Колева е категорична – „Един на сто е с тиранти, вместо с колан“. Кожената ивица държи фронта.

Любопитно

Снежана Колева забелязва как младите все повече се влияят от попфолк изпълнителите. „Случвало се е да имаме поръчка за костюм на Азис или рокля на Преслава“, разкрива Колева. Още по-любопитни се оказват и заявките за мъжко облекло в цветове розово, червено, оранжево и дори жълто. „Но такива смели решения са голямо изключение“, смята Снежана Колева. При мъжете днес е изключение да видим и дори декоративни камъни по официалното облекло.

Въпреки традиционалистите, от време на време се появяват ентусиасти, които искат необичайни десени, като платове за тях се издирват из цяла България, а и Европа.

При младите дами

Оказва се, че госпожиците от 12 клас са по-трудни за обличане, отколкото младите господа. „Те предварително си набелязват дадена рокля, която са видели в модно списание и задължително искат да бъдат облечени в нея, без дори да си се представят в нея“, коментира с откровено притеснение модният консултант Снежана Колева.

Желанието за изящество би могло да изиграе лоша шега на младите дами. Според Колева те трябва да имат възможност да направят проба, преди да закупят дадена рокля. В противен случай рискуват да облекат дреха, която нито ги представя добре, нито обхваща с естетика чертите на тялото им. Снежана Колева обръща внимание и на още един опасен ход, който младите дами предприемат. „Не сменяйте цвета на роклята си, без преди това да сте се видели с него. Цветът променя всичко!“, категорична е тя.

Какво ново?

Роклите в цвят шампанско с черни обувки и чанта или червена дреха с черни аксесоари все още са модерни.

Обувките

Снежана Колева призовава младите госпожици да не се изхвърлят с височината на токчетата си. Ако пък проявят такава смелост, поне да походят с тях две-три седмици. Модерни тази година сред абитуриентките са изчистените лачени обувки и тези, облепени с блестящи декоративни камъни.

Призив

Модният консултант призовава младите да не надхвърлят възможностите си. Призивът е насочен най-вече към момичетата, които искат да стъпват на високи обувки. И нещо друго – „Разчупете мисленето си: сиво, черно, синьо, къде са смелите момчета?“, пита на раздяла Снежана Колева.

Подготви: Аксени Гео

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари