IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 тенденции как да бъдем кралици в най-женския месец

2 март 2017 16 35

Снимка: Vogue

Снимка: Vogue

Идва месец март, който носи със себе си пролетта, слънцето и новите модни тенденции. Този уикенд беше ревюто на Dolce&Gabbana, в което те представиха как всяка жена може да изглежда все едно току-що излиза от някой дворец.

Това ревю изключително много ме впечатли, защото резонира много добре с темата за това как да сме кралици в ежедневието си и цялото “Женско Царство”, което върви като кампания на Shedd.

Дълбоко в себе си вярвам, че всяка жена носи царственото в себе си и е въпрос на вкус и естетика да направи така, че то да излезе на показ и да го направи ежедневие.

През идващия сезон има няколко тенденции, освен короните и цветните дрехи на Dolce&Gabbana, които могат да ни накарат да се чувстваме като кралица.

1. 80’те и очертаните рамене

80’те се връщат тази пролет, но по един по-изискан и елегантен начин. Аз лично нямам нито една подплънка в гардероба си, но гледайки ревютата, определено желая да имам сако с изразени рамене, ако има лек и елегантен блясък още по-добре. И без корона ми напомня на картина от Ренесанса.

2. Дълга рокля или пола

За мен е една от най-женствените и царствени дрехи във всеки гардероб е дългата рокля или пола. Моментът, в който изляза навън и пролетният вятър се заиграе с плата, се чувствам толкова женствена и феерична. Тази тенденция не е нова, но ще е актуална и тази пролет, особено когато говорим за плисета, леки и ефирни материи. Още по-голямо впечатление прави, когато са в интересни цветове или в комбинация с по-структурирани и тежки сака или пуловери.

3. Оголени рамене

Това е тенденция, която виждаме по street style фотографиите от няколко месеца. Има нещо много женствено и елегантно в оголените рамене, които Balenciaga показаха в колекцията си за Есен 2016, oттогава всеки бомбър, шлифер и жилетка може да се превърне в мантия, която показва ключиците и раменете на притежателката си. Препоръчвам да го тествате в по-топлите дни, гарантирано ще ви накара да се почувствате величествено.

4. Ярки цветове

Ярките цветове са определено нещо, което привлича внимание, особено когато са в интересни и женствени материи като кадифе, дантела или коприна. Тази пролет колекцията на Valentino, с прекрасните розови и наситени нюанси, е толкова царствена, дори и без корона. Според мен, ходейки по улицата с дрехи, които са от кадифе и дантела в ярък цвят, няма как да не сте с вдигната глава и царствена осанка.

Тези и още много модни предложения можеш да потърсиш в Shedd с хаштаг #рокля, #палто, #обувки и др.

5. Кадифени обувки

Последната тенденция, която на мен лично ми допада много, са кадифените обувки – независимо дали са на висок, дебел или среден ток, или са балеринки, обувката от кадифе винаги превръща "Витошка" в алея на Версай, поне в моята глава. Кадифето като цяло е много величествена материя, точно заради асоциацията с историята на царските дрехи. Всички магазини имат обувки от кадифе тази пролет, така че ви препоръчвам да си намерите вашия чифт.

Автор: Петя Пандулева от Petpanda Blog (petpandablog.com)

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари