Една от водещите тенденции при аксесоарите това лято е сламената шапка. Нейната лекота и фееричност допълват и завършват всяка лятна визия, а супермоделите определено не могат да им се наситят.

Тъй като вече сме в разгара на лятото и все по-силно усещаме нуждата от този тип аксесоари, представяме ви видовете сламени шапки и как ги носи всеки модел. Съберете вдъхновение и изберете кой точно стил пасва най-много на вашия.

  • Парижки стил от Бела Хадид

По-малката от сестрите Хадид представи как изглежда парижкият шик, имплементиран в актуалните сламени летни шапки. Тя комбинира нежно бомбе с изцяло бяла цялостна визия.

  • XXL от Емили Ратайковски

Красавицата, която повече от всичко на света обича да показва тялото си, явно е фен на големите размери при шапките. Тя използва обемен модел на плетените сламени шапки, комбинирайки го с абсолютната плажна визия – бански и широк панталон.

  • Ресните и Елза Хоск

Блондинката обича закачливите аксесоари, внасящи настроение в лятната визия. Именно заради това е избрала актуална интерпретация на модерните плетени сламени шапки с ресни, леко полюшвани от морския бриз.

  • Мексикански стил от Кендъл Дженър

Супермоделът от клана Кардашян-Дженър е фен на XXL моделите на сламени плетени шапки, но обича да ги носи по нестандартен начин. Тя я поставя свободно зад тила, което много наподобява класическото сомбреро.

  • Ретро уестърн с Емили Ратайковски

Очевидно един от големите поддръжници на сламената шапка за лятото е Емили Ратайковски, която освен големите размери, обича ретро вдъхновението. Тенденцията при моделите е за усещане като в стар уестърн, което комбинирано с бански на плажа е една контрастираща и много добра идея.