IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гаджето на Мегз: Попаднах в схема, тя краде фирмите ми!

11 януари 2019 09 30

Румен Рончев и съпругата му обвиниха Мегз в далавери

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Миглена Каканашева се сдоби с обвинения не само от прокуратурата, но и от своя любовник Румен Рончев. Той бе оставен в ареста от Пловдивския районен съд заради обсебване и кражба на луксозен джип „Мерцедес“, собственост на лизингова компания, пише Dnes.bg.

Обвинени по делото са и 28-годишната дизайнерка Миглена Каканашева – Мегз и нейният братовчед Антон Лесов.

Мегз обаче бе освободена от ареста срещу парична гаранция в размер на 10 000 лева, а Лесов е с мярка за неотклонение „подписка“.

„Аз вина нямам. Аз коли не крада. Аз си купувам колите. Гадното е, че сега аз съм на пангара. Не мога да кажа кой има грешки. Не съм съдия. Но е факт, че аз съм тук и съм невинен. А освен мен страдат още 200 души – мои служители. Гадното е, че в момента на задържането ми Миглена Каканашева се възползва и прехвърля дялове на мои две фирми към нейна фирма. Явно това е схема, която е замислена. Случи се това нещо с тази кола, аз съм платил на адвокати за нея и за братовчед й 10 000 лева, а аз се озовавам тук“, заяви пред журналисти преди началото на съдебното заседание Румен Рончев, който е собственик на транспортната фирма „Розова долина“.
На въпрос как си обяснява това, че Каканашева е под гаранция, а той е в ареста, Рончев отговори: „Не знам. Явно някой трябва да опере пешкира. Аз се чувствам нагласен, аз се чувствам поставен тук“.

Обвиниха Мегз за застрахователна измама, може да лежи до 10 г.

В съдебната зала беше и съпругата на Рончев – Зорница, която заяви пред медиите, че Мегз не е никаква на съпруга ѝ. По-късно обаче призна, че дизайнерката е била негова любовница.

„Имаме семейна фирма, която в момента е обсебена и има наличие на измама. В момента Каканашева е обсебила офиса, не пуска ние да влезнем в семейните фирми и не може да се работи. Тя се е настанила там като управител. Може би съпругът ми е бил притискан, за да участва в тази схема. За мен, той е натопен и нагласен в тази схема от Миглена Каканашева, която докато той е в ареста се опитва да придобие 51% от нашите семейни фирми. Всичко това е схема, измислена от нея и подготвена предварително“, настоя Зорница Рончева.

До момента е установено, че обвиняемата Миглена Каканашева имала финансови затруднения при обслужването на лизинговия договор за джипа. Поради тази причина тя и Румен Рончев решили противозаконно да го присвоят, без за нея да има последствия, като се обяви пред компетентните органи, че е откраднат.

След проведено разследване, джипът „Мерцедес G 350“ е открит в двор на имот на роднина на 33-годишния Антон Лесов в района на град Раковски. Колата е върната на лизинговото дружество, но без оригиналния двигател, за който е установено, че е бил подменен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари

Иво ( преди 5 години )
Рядко се среща толкова грозна жена като Каканашева.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар