IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандал в Индия заради конкурс за красота

5 юни 2019 09 40

Подбрани са само жени с по-светла кожа

Източник: Variety

Източник: Variety

Конкурс за красота предизвика скандал. Обща снимка на финалистките за Мис Индия предизвикаха дискусия сред обществото. Причината – организаторите са подбрали само жени, които имат по-светла кожа и притежават един и същ цвят коса. 

Кадрите на красавиците, събрани в колаж, публикуван в изданието „Times of India“, разгневиха много жени в страната. В социалните мрежи се появиха коментари за това, че ако съдим по снимките, по-мургави индийки нямат място на подиума на конкурса, което е расистко и дискриминиращо.  

Много потребители посочват, че най-вероятно е използван фотошоп, тъй като във видеата, представящи 30 момичета, те са с по-тъмно оцветяване на кожата. 

„Недопустимо е да им изсветляват кожата. Защо ще им променят чертите на лицето?“, пита жена в Twitter. 

„Фактът, че Индия печели шест пъти конкурса за „Мис Свят“, би могъл да убеди организаторите на конкурса да се придържат към разнообразието“. Това заяви Кавита Емануел, основател на индийската неправителствена организация „Жените за доброто“, която защитава правата на жените в Индия. 

Въпреки множеството мнения, че индийките се гордеят с цвета на кожата си, някои все пак уточняват, че много жени в страната имат мания по изсветляването. Те дори пият големи количества мляко със шафран още по време на бременността, за да може децата им да имат по-бледа от тяхната кожа. 

Организаторите на конкурса, който е едно от най-големите събития за красота в Индия, все още не са излезли с официален коментар на скандалните снимки. 

Актрисата Приянка Чопра и нейната колежка  Айшвария Рай са сред звездите, които добиват по-голяма известност след участието си в Мис Индия. 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари