IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бела Хадид се замеси в скандал: Обвиниха я в расизъм

18 юни 2019 14 30

Звездата отрече, изтри снимка от социалните мрежи

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Американският супермодел от палестински произход Бела Хадид бе замесена в скандал след появата на нейна снимка в социалните мрежи. Звездата бе обявена за расистка, заради кадър на страницата ѝ в Instagram.

Хадид възмути част от феновете си заради кадър, на който тя е поставила крака си до самолет с флага на ОАЕ и Саудитска Арабия.

Според част от коментарите, този акт е расистки. Те били толкова възмутени, че дори поискали от марки като Dior и Calvin Klein, с които работи Хадид, да откажат да си сътрудничат с модела. Моделът премахна снимката и се извини на социалните мрежи Twitter и Instagram на английски и арабски:

„Публикувам това, за да изясня някои неща, които са част от сърцето ми.

Да започнем с това, че не бих искала постовете ми да се използват за предизвикване на омраза към когото и да е. Обичам мюсюлманските и арабските корени от моето семейство и се тревожа за братята и сестрите си по света“, пише Хадид.

Също така, моделът отбеляза, че в нейната снимка няма политически смисъл, а тя просто не забелязала самолетите на заден план.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари