IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дизайнерът Жан-Пол Готие с обвинение към модните марки

3 юли 2019 14 30

Според него, надпреварата не е за качество, А за количество

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Френският дизайнер Жан-Пол Готие споделя мнение, че големите модни компании вредят на природата като правят твърде много дрехи. „Излизат все повече колекции, нови колекции с огромно количество дрехи. Безумно е“, споделя Готие.

Жан-Пол Готие е един от най-известните дизайнери като кариерата му продължава повече от 40 години. Освен с дрехи, той има свои колекции парфюми, които се радват на огромна популярност. Като човек, който е добре запознат с модната индустрия, той изразява мнението, че надпреварата между дизайнерите вече не е за качество, а за количество.

„Не се мисли за това от какво се нуждаят хората, а за това да си по-голям от другите“, заяви той пред BBC. Според него, много от компаниите произвеждат дрехи по-скоро за реклама, а не за носене. Той е загрижен за природата като обяснява, че модната индустрия произвежда около милиард дрехи за година.

Снимка: Reuters

Според доклад, само жителите на Великобритания изхвърлят около милион дрехи от текстил на година, което е един от основните замърсители на околната среда. Готие признава, че повечето хора не рециклират дрехите, а направо ги горят, което, според него е „скандално“.

Снимка: Reuters

Дизайнерът в момента се подготвя за собствен мюзикъл, където ще представи екстравагантни модели. Шоуто е базирано на живота и кариерата на Готие и ще се проведе по-късно този месец в Лондон.

Той обещава, че следващото му представление през януари ще бъде на тема рециклиране и се обърна към своите фенове с призива „Пазете дрехите си, а след това от старите може да направим нещо ново. Аз ще ви помогна“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари