IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неудобни обувки – как да ги направите по-комфортни?

4 юли 2019 11 40

Новите сандали винаги убиват

Pixabay

Pixabay

Всяка жена трябва да има поне един чифт обувки с високи токчета, които да са й подръка в гардероба за спешни случаи. Те придават завършек на парти визията, но друг е въпросът колко са удобни.

Новите обувки се купуват с голямо желание, но може да ни накарат да ходим с джапанки поне за седмица, ако са причина за пришки и рани. Този проблем е често срещан през лятото.

Затворена обувка с ток или сандали, те може да причинят дискомфорт на носещия ги. Ако пък имате деформиране на стъпалото и някои досадни кокалчета, то мазолите са ви гарантирани.

Ако сте си купили отворени обувки за лятото, носили сте ги един път, но едвам ходите, не ги прибирайте в кутията. Шансът да си купите нови, да кажем по-качествени, които да не ви убиват, е малък. Просто трябва да знаете как „да ги разходите“, за да ви паснат на крака.


Tialoto.bg подбра за вас няколко съвета, които ще са ви от полза:

Сандалите са най-употребяваните през сезона. Те дават възможност на кожата да диша. Има най-различни видове, но като че ли повечето жени и мъже получават едни и същи проблеми – каишките им протриват част от стъпалото. В повечето случаи се получават рани в задната част, на кокалчето или отпред – по пръстите.

За да избегнете болката при контакта между кожата и каишката, си купете специални лентички от специализираните магазини за обувки. Те са самозалепващи и меки. Слагат се на проблемните места от вътрешната част на сандала или токчетата, с което нараняванията намаляват.

Подготовка за плажа – как да се справите с грубите пети?

Винаги когато мерите някакви обувки, едната може да е по-тясна от другата. Въобще, след като ги сложите на крака си и започнете да ходите с тях, може да усетите, че ви притискат кожата. Решение на този проблем ще намерите с чорапи, които леко сте намокрили със студена вода. Сложете ги на краката си, обуйте обувките или сандалите, след което се разходете за кратко с тях. После може да включите сешоара и да го насочите към стъпалата.

Нужно е леко нагряване, за да се разшири естествената кожа. Разбира се, този метод не е ефективен при обувки от изкуствени материи, някои от които може лесно да изгорят от струята, излизаща от сешоара, затова бъдете внимателни.

Пришки или неприятни мехури, пълни с вода, се образуват в задната част на крака след носенето на неудобни обувки един или няколко пъти. За да не се появяват, има и по-големи силиконови протектори, зависи от модела, с който разполагате. Те се залепват към токчетата.

Странични ефекти от носенето на високи токчета

Освен раните, запотяването на краката и замърсяването на стелките, са други често срещани проблеми. Ако не се грижите достатъчно за почистването, може някои боклуци да полепнат така, че да ви направят мехури или раздразнение на кожата.

В случай, че подметките на сандалите или пантофките ви са твърде гладки, не се притеснявайте. Може да предотвратите хлъзгане, като вземете пистолет с топъл силикон и залепите няколко тънки ленти по тях. Друг вариант е да купите обикновена шкурка и разтъркате подметките. Така те ще станат по-грапави.

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари