IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 козметични тайни за бляскава кожа

22 април 2024 11 00

Рутината, която напълно ще промени тялото ви преди лятото

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Напоследък почти всеки има регламентирана рутинна грижа за кожата и шкафове за красота, препълнени със серуми, овлажнители, маски за лице и всичко останало. Значението на поддържането на кожата ви овлажнена и защитена от елементите на околната среда е общоизвестно, така че защо пренебрегваме останалата част от тялото, докато обръщаме специално внимание на лицето?

Истината е, че лицето и шията представляват само 3,5% и 2% от общата ни телесна повърхност, което означава, че пренебрегваме много кожа, която има подобни, ако не и идентични нужди. Така че може би е време да се попитаме – как да изградим рутинна грижа за тялото? Трябва ли да третираме останалата кожа по различен начин? Имаме ли нужда от многоетапна рутина?

Отговорът е да... и не. Важно е да третираме кожата на тялото си по същия начин, както го правим с лицето. Въпреки че тя е по-дебела, все още е податлива на пъпки, хиперпигментация, стареене и UV увреждане. Ако не почистваме, ексфолираме, тонизираме и овлажняваме тялото си последователно с напредването на възрастта, със сигурност ще изпитаме един, ако не и всички проблеми, които срещаме по лицето.

Безспорно е, че навлизаме в нова ера в грижата за тялото, но добавянето на нови продукти и нова рутина може да бъде обезсърчително. Именно затова ние създадохме лесно ръководство за това как да си организирате грижата за тялото, както и кои съставки са полезни за сияен блясък през цялата година.

5 козметични тайни за бляскава кожа

1. Овлажнители и лосиони

лосион за

Снимка: iStock

Основата на всяка грижа за кожата е поддържането на хидратация и правилно овлажняване. От избягването на сухи, сърбящи петна до поддържане на мека и гладка повърхност, овлажнителят играе ключова роля в грижата за тялото. Най-лесният начин да включите продукта в рутината си е да нанесете директно след баня, тъй като тогава порите са отворени от топлината на водата, което ще помогне на овлажнителя да попие бързо.

2. Активни съставки

ретинол iStock

Снимка: iStock

Лосионите за тяло с ретинол стават все по-популярни и слава богу, защото това е фантастична съставка за употреба както върху лицето, така и върху тялото. Използването на лосион с ретинол ще добави влага към кожата и ще осигури гладка текстура. Но бъдете внимателни – ретинолът не е за пренебрегване. Ако го използвате върху тялото си, важно е да носите слънцезащитни продукти всеки ден, защото той прави кожата ви по-податлива на увреждане от слънцето.

3. Серуми и масла

лице, кожа,

Снимка: iStock

Когато става въпрос за грижа за тялото, всичко е свързано с хидратацията. Хиалуроновата киселина, серамидите и маслото от ший са чудесни съставки, които трябва да търсите в козметиката. Когато пазарувате серуми, масла и други локални средства, уверете се, че те включват тези съставки, които помагат за задържане на влагата и насърчават сияйна, гладка и стегната кожа навсякъде.

4. Продукти за акне

акне по

Снимка: iStock

Точно както по лицето ви, порите на гърба и гърдите могат да се запушат и раздразнят, причинявайки досадни пъпки и акне. Ако сте склонни към тези проблеми, знаете, че те може да бъдат трудни за справяне и особено неприятни. Интересното е, че акнето по тялото може да бъде дори по-упорито от това по лицето, тъй като кожата е по-дебела по гърба и гърдите и по-трудно реагира на козметични продукти. Въпреки че не може да се справите с пъпките за една нощ, има някои одобрени от експертите продукти, които ще ви помогнат да контролирате състоянието. Говорете с вашия дерматолог, за да намерите най-доброто решение за вас.

Масло за тяло – защо трябва да го включите в грижата за кожата

Защо имате упорити сърбежи по тялото?

Захарен скраб – правилният начин за използването му

5. Ексфолиация

ексфолиране на

Снимка: iStock

Използването на комбинация от химически и физически ексфолианти върху тялото е ключова стъпка в рутинната грижа за тялото, която помага за минимизиране на пъпките, подмладяване на тена и дори помага на вашите серуми и овлажнители да действат много по-добре. Дерматолозите препоръчват да включите ензими и киселини в рутината си за нежно ексфолиране, без да компрометирате кожната бариера и да се съсредоточите върху проблемните места, където може да сте склонни към хиперпигментация, обърнати косъмчета или по-дебела кожа.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари