IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уроци по красота – как да си създадете мек грим

23 април 2024 10 50

Стъпка по стъпка към успеха

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Тенденциите в грима идват и си отиват. Вампирски устни, неонова очна линия, интензивно контуриране – всички те са имали своите 15 минути слава. Но има един външен вид, който наистина никога не излиза от мода и е подходящ за всеки повод. Говорим за мекия грим, който вече е известен и като „грим без грим“. Помислете за това като за „тихия лукс“ на красотата – фин, сдържан и напълно класически. Да не говорим, че наистина е подходящ за всеки повод.

Мекият, естествен грим е ласкателен за всички, защото е по-събрана и изчистена версия на външен вид. Той само добавя към естествената ви красота, вместо да омаловажава чертите ви с каквито и да е груби линии или смели цветове. Другото хубаво нещо е, че е много лесен за пресъздаване и разбира се, не изисква много продукти. И накрая, ако установите, че е твърде светъл за вас – или искате да подобрите външния си вид по-късно през деня – мекият грим е изключително подходящ за надграждане. Добавете малко бронзант, очна линия и червило и можете да създадете напълно нов ефект.

Ако всичко, което прочетохте ви звучи страшно и трудно, не се притеснявайте. Ние имаме ръководство стъпка по стъпка за създаването на перфектен външен вид, който е мек, естествен и красив. 

Създаване на мек грим

1. Подгответе кожата

суха кожа,

Снимка: iStock

Тъй като този вид грим наистина е свързан с блестяща кожа, ще трябва да се уверите, че тенът ви е добре хидратиран, преди да стигнете до разкрасителните процедури. Смесете озаряващ серум с вашия овлажнител или слънцезащитен крем, за да подобрите естествения си блясък. Хидратираната, блестяща кожа не само изглежда здрава и красива, но и изисква по-малко покритие.

2. Пропуснете фон дьо тена

И вместо това изберете оцветен овлажнител. Така ще позволите на кожата да блести, като същевременно си осигурите известно покритие. Прилагането на продукта с върховете на пръстите ще гарантира най-голямо покритие, тъй като така овлажнителят няма да се абсорбира от косъмчетата на четката или от гъбата, която използвате.

3. Нанасяйте пестеливо коректора

коректор istock

Снимка: iStock

Ако все още имате някакви петна, които искате да скриете, като кръгове под очите, по челото или около носа, сложете малко коректор. По-малкото е повече в този случай, тъй като не искате да рискувате слепване или напукване на грима. Използвайте формула, която има и предимства за коригиране на тена ви.

4. Използвайте кремообразен руж

Можете да пропуснете бронзанта и да се придържате само към малко руж. Просто не забравяйте да изберете кремообразна формула, а не пудра. Тя има по-естествен блясък, придавайки ви младежко излъчване. Освен това е естествено хидратираща и се слива по-добре с кожата.

Уроци по красота – козметичните съставки, които да избягвате

Уроци по красота – как да направите перфектния елегантен кок

5. Минимален грим около очите

мигли, спирала,

Снимка: iStock

Всичко, от което се нуждаете, е класическата спирала. Когато нямате много пудра върху кожата, спиралата може по-лесно да взаимодейства с маслата в грима и да се размаже. Използването на такава в тубичка гарантира, че тя ще остане на място, така че да не се окажете с очи на миеща мечка.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари