IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Урок по красота – как да оформите веждите като професионалист

22 април 2024 10 50

Перфектен завършек, дори и у дома

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Скубането на вежди може да изглежда като супер лесна, ежедневна задача за красота. И в по-голямата си част е така. Да не говорим, че е нежна към кожата за разлика, да речем, от кола маска или конец, и може лесно да се направи в уюта на собствения ви дом.

Като се има предвид това, има някои ключови съвети и трикове за изпипване, които могат да направят процеса не само по-безпроблемен, но и да подобрят крайния резултат. Затова решихме да ви осигурим ръководство стъпка по стъпка, за да научите как точно да скубете веждите си като професионалист.

Ръководство за скубане на вежди

1. Започнете след душ

Планирайте скубането, след като излезете от душа. Не само кожата ви ще бъде по-чиста, но и космените фоликули ще бъдат омекотени. А това означава, че косъмчетата ще бъдат по-лесни за премахване и няма да ви боли толкова. Ако пък това не пасва на графика ви, като алтернатива може да нанесете няколко капки масло за лице, за да омекотите кожата, което също ще направи процеса малко по-безболезнен.

2. Отрежете всички странични косъмчета

Първо използвайте четка за вежди, за да срешете всичките си косъмчета нагоре. Това ще улесни виждането на останалите, които са твърде дълги, за да може да ги премахнете с ножица за вежди.

3. Създайте своя форма

Тъй като определено не искате да рискувате да премахнете твърде много косъмчета и да се окажете с прекалено тънки вежди, които бяха популярни преди 20 години, експертите съветват да създадете шаблон. Вземете молив и го дръжте до носа си, сочейки право нагоре. Това е мястото, където трябва да започват веждите. След това задръжте молива срещу ноздрата си, под ъгъл към окото през центъра на ириса и направете отметка. Това е мястото, където трябва да бъде вашата арка. Накрая задръжте молива в същото положение, като нежно докосвате ноздрата, но го наклонете по-далеч към външния ъгъл на окото. Това е мястото, където веждата трябва да свършва.

вежди istock

Снимка: iStock

След като имате тези три точки, използвайте молива, за да нарисувате тази форма – тя ще изглежда нежна и преначертана, но не се притеснявайте, вие просто използвате това като ръководство. Планирайте да премахнете всички косъмчета извън тази форма. Дали искате да изскубете повече или по-малко от това, зависи от вас.

4. Скубане

Експертите съветват да използвате пинсета вместо конец или друг метод. Дръжте кожата си опъната с показалеца и палеца на ръката, която не скубе, премахвайки излишните косъмчета по посока на растежа. Веждите растат под ъгъл, така че издърпването им в тази посока, вместо нагоре, ще помогне за безболезнено изживяване.

5. Завършете с овлажнител

Избършете останалия молив за вежди с малко мицеларна вода или продукт за премахване на грим. Ако кожата ви е чувствителна, можете също да завършите с малко от овлажнителя си за лице, за да я успокоите.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари