IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нестандартните начини за употреба на сух шампоан

19 октомври 2014 05 29

Продуктът може да бъде много практичен

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сухият шампоан все повече навлиза в ежедневната ни рутина, тъй като задачите в графика стават все повече, а времето за тях – все по-малко.

Удобството на продукта се състои в това, че за броени минути заличаваме всякакви следи от мазна коса, без да се налага да отделим един час за сушене и стилизиране.

Най-голямо приложение сухият шампоан намира след посещение при фризьор, тъй като позволява да запазим по-дълго ефекта на сешоара. Какви други ползи обаче има този продукт?

Вижте сами

Създайте мека текстура

Едно от многото приложения на сухия шампоан е в комбинацията с лак за коса. По този начин ще имате стилизирана прическа, без да се създава това така характерно „втвърдяване“ на косъма. За целта наведете глава надолу, като с една ръка впръсквате един пласт лак за коса, а с другата – пласт сух шампоан с кръгови движения. Резултатът е перфектно структурирани кичури.

Увеличете времето до боядисване

Когато се налага да скриете вече появилите се тъмни корени от изрусената ви коса, сухият шампоан се явява най-добрият ви приятел. Ако не разполагате с много време, а изправянето на косата отнема целия обем в косата ви, използвайте сух шампоан, който да нанесете в корените. Задължително срешете косата след поставяне на продукта.

Предпазете къдриците от слепване

Без значение колко разресвате косата, имате усещане, че къдриците са като „захванати“ едни за други? За да запазите „индивидуалността“ на всяка една къдрица, непосредствено след използването на машата впръскайте малко количество сух шампоан. Можете да използвате и един пласт след като вече цялата ви коса е оформена и стилизирана.

Премахнете наелектризирането

Косата ви „хвърчи“ неконтролируемо във всички посоки? Използвайте сух шампоан, като преди това се уверите, че няма да попадне върху дрехите ви и да остави петна.

Дезодорант

Активните съставки, които премахват омазняването от косата са изключително полезни в борбата срещу неприятното изпотяване. За целта, нанесете малко количество върху проблемните зони – по този начин освен, че няма да имате усещане за „лепкавост“, няма да се притеснявате за петна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари