IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблемите на жени с „лизнато“ в косата

26 май 2015 11 16

Сладкият „дефект“ понякога създава неприятности

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Знаем колко ужасни дни има понякога косата ни, но винаги може и по-зле. Много голям е процентът от дами, които имат един перманентен проблем – лизнато в косата.

Зализаният кичур коса се получава заради спираловидно израстване на косъма, което не позволява плътното приемане на формата на главата.

Много често непокорната коса заема странни „позиции“ и може дори да стърчи упорито и против всякакви закони на гравитацията.

В много случаи лизнатото на косата изчезва или започва да се проявява по-малко с годините, но някои от нас се сблъскват с този проблем с днешна дата.

Представяме ви десет неща, които само хората с лизнат кичур коса ще разберат.

1. Можете да забравите за бретон, освен ако наистина нямате нервите и времето всеки ден да го стилизирате във формата, в която искате.

2. „Лизнатото“ диктува в коя посока ще бъде вашият кичур – това е нещо, което не можете да промените по никакъв начин.

3. Трудно е да издържите на невероятното количество топлина, което е необходимо на пресата, машата или сешоара ви, за да има поне минимален ефект оформянето.

4. Щастието, което изпитвате, когато видите, че точно този кичур вече не изпъква гордо над останалата част от косата ви.

5. Завистта, която изпитвате към перфектния прав път на хората не е мит. Просто знаете, че това е непосилно за вас и някак си се оказва, че е първото, което забелязвате при другите.

6. Обмисляте лазерно премахване на косъмчетата или фотоепилация доста по-често, отколкото си представяте. Обикновено по средата на нервната криза около прическата.

7. Надявате се един ден да спрете да се ядосвате на „лизнатото“, въпреки, че знаете, че това е малко вероятно да се случи. Освен ако не станете плешиви.

8. Използването само на сешоар е все едно да предизвикате „лизнатия“ кичур на дуел – виждате пълния му потенциал да стърчи и нещата просто не са под контрол, докато не извадите пресата.

9. Да се подложите на специална терапия за изправяне или къдрене е истинско чудо при вас, тъй като за малко забравяте за съществуването на „лизнатото“.

10. Примирявате се в някакъв момент с косата си, защото знаете, че просто няма как да решите този проблем веднъж завинаги и се налага да отделяте повече време за прическата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари