IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде отиде здравата ни коса?

2 септември 2015 09 40

Обобщение след лятната почивка

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

След като добре си отпочинахме, със сигурност сме заредени с енергия и сили за предстоящите задачи.

От момента, в който се завръщаме в ежедневието и рутината, забелязваме някои разлики. Освен тези, останали от банския ни костюм и лекия загар.

Става въпрос за негативните разлики сравнени с това преди да тръгнем, отнасящи се главно до косата. Сега тя е някак си по-стърчаща, по-непокорна и значително по-груба на допир.

Това се дължи на неспазването на дозата съвети, които дадохме в началото на лятото. Фактът е, че сега се налага да се справяме със собствените си грешки.

Успоредно с дълбокото хидратиране с маски и продукти от този тип, представяме какво да спрете да правите в ежедневието си, за да имат ефект усилията ви.

1. Използването на преса

Жените имат навика да поставят директно пресите и машите върху своята коса, без предварително да се погрижат за косъма. Нанесете задължително защитен продукт и бъдете сигурни, че сте изсушили добре и няма влага. Най-добрият вариант е да оставите стилизиращите инструменти за известно време.

2. Използвате шампоан всеки ден

Миенето на косата всеки ден я изсушава безспорно. Използването на грешната четка за коса, с която разресвате, може да доведе до косопад. Представете си комбинацията от двете и ефектът, който ще имат в дългосрочен план за прическата ви.

3. Сушене с хавлия

Ако сте от упоритите дами, които са успели да изхвърлят сешоара или поне да го оставят в шкафа за известно време, казваме ви едно голямо браво! Въпреки това, желателно е да избирате хавлии, които са изработени от меки материи, защото в противен случай рискувате падане на косъма от грубо третиране на корена.

4. Сресване

Не прекалявайте и с ресането на косата. Всички митове от типа, че трябва да има поне 100 разресвания, за да имате здрава коса са пълни глупости. Напротив – подобна практика застрашава косъма от падане.

5. Лоши хранителни навици

Красотата идва отвътре и това е наистина така. Витамините А, C и E са „виновниците“ за лъскавия и здрав вид на косъма ви. Задължително включете храни, които са с високо съдържание на гореспоменатите витамини, за да се радвате на красива прическа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари