IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справим с изгорено от преса?

8 юли 2016 12 20

Или маша, или какъвто и да е горещ инструмент

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

От време на време, дори и най-умелите от нас, които дълги години третират косата си с преса или маша, се налага да се справят с изгорена кожа.

Изключително неприятното усещане се случва обикновено тогава, когато случайно се изпречи някой пръст от ръката ни или докоснем дори и за секунда врата.

Разбира се, не е необходимо да изтърпим болката – има лесни решения и трикове, с които да успокоим засегнатите зони.

Ето кои са те:

1. Изстудете

Непосредствено след допирането на горещия инструмент за красотата върху кожата, посегнете към пакет с лед, замразени плодове, зеленчуци или просто много студена вода. На практика, ще ви свърши работа всичко, което може да свали високата температура.

Освен че ще успокои, това ще помогне за предотвратяването на евентуален дискомфорт и около засегнатата зона.

2. Хидратирайте

Хидратираната кожа зараства и се възстановява много по-бързо от сухата такава. По тази причина, използвайте подходящ хидратиращ крем или какъвто и да е продукт с такива свойства. Както знаете, по никакъв начин не чоплете получените мехурчета след изгарянето.

3. Покрийте

Понякога такъв тип изгаряния оставят не само дискомфорт под формата на болезнена зона, но и като видимо несъвършенство. Тъй като изгарянията често са върху лицето (като бузите, например), можете лесно да ги скриете с грим. Използвайте кремообразни продукти, за да действате в две посоки – прикриване и хидратиране.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари