IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 лесни трика за по-дълготраен аромат на парфюма

2 февруари 2017 10 00

Количеството не е от значение

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Широко разпространено е схващането, че колкото повече парфюм използваме, толкова по-дълготраен ще бъде ароматът му. Количеството обаче няма връзка с продължителността на аромата. За да остане приятното ухание за по-дълго, можем да приложим тези трикове:

1. Парфюмът не бива да се съхранява на влажно място

Парфюмите не бива да се държат в банята например или на друго място, където има високи нива на влажност. Влагата и топлината разграждат аромата му. Идеалното място за съхранението на парфюмите е сухо и студено.

2. Да нанасяме хидратиращ продукт

Ароматите не остават за дълго върху сухата кожа, затова е препоръчително да се използва овлажняващ кожата продукт. По този начин ароматът трае по-дълго.

3. Не бива да пръскаме парфюм върху китките си

Впръскването на парфюм върху китките, последвано от триенето им, може да бъде лоша идея, тъй като по този начин най-горният слой на аромата изчезва по-бързо, а не след дълго уханието на парфюма съвсем избледнява.

4. Да се насочваме към по-топлите области на тялото

Нанасянето на парфюм върху области като вътрешната част на лактите, зад ушите и на врата разпространява аромата по цялото тяло. Освен това впръскването на парфюм върху прасците и в областта зад коленете позволява на аромата да остане през целия ден.

5. Не бива да се прави компромис с качеството на парфюма

Желателно е да избираме по-качествени парфюми, които съдържат по-голямо количество есенциални масла и имат по-концентрирана формула.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари