IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Качественият дезодорант трябва да се използва само 2 пъти седмично

19 септември 2017 10 40

Кои грешки допускаме при нанасянето на антиперспирант?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Що се отнася до сутрешния режим, малцина са тези, които напускат дома си без да нанесат антиперспиранти. И макар това да изглежда като изключително лесна задача, според някои специалисти повечето от нас грешат при изпълнението ѝ.

Оказва се, че най-адекватното приложение на тези продукти се простира отвъд бързото сутрешно нанасяне. Всъщност експертите твърдят, че ранните часове на деня въобще не са подходящото време за употребата на тези продукти.

Препоръчително е те да се нанасят вечер преди лягане, за да има възможност да изсъхнат напълно. Оставят се през нощта, а на сутринта остатъкът се измива с вода и сапун.

Антиперспирантите обикновено съдържат алуминиев хлорид. Алуминиевите частици се абсорбират от клетките в потните жлези, което ги кара да набъбват и да се затворят. По този начин се предотвратява отделянето на пот.

Смята се, че чрез прилагането му през нощта антиперспирантът има време да повлияе на порите по време на сън.

Специалистите добавят, че е важно антиперспирантът да изсъхне напълно, преди да излезем от вкъщи, затова най-добре е да се избягва нанасянето му върху влажна кожа.

Докато според мнозина колкото по-голямо е количеството антиперспирант, толкова по-добър е ефектът му, това обаче се оказва заблуда. Експертите разкриват, че качественият дезодорант следва да се използва само два пъти седмично.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари