IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 важни насоки при избора на слънчеви очила

4 декември 2017 12 20

Те са задължителни и през зимата

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Слънчевите очила са много повече от красив аксесоар и допълнение към външния вид – те са най-важната стъпка към предпазването на очите от вредните слънчеви лъчи. И макар през зимата ултравиолетовите лъчи да са по-малко, продължават да вредят, особено ако сте високо в планината.

За да си осигурите максимална защита, е важно да вземете предвид някои важни насоки.

1. UV защита

Трябва да бъде указано, че блокират 100% от слънчевите лъчи. Не всички проверяват степента на защита на очилата, тъй като не са информирани достатъчно добре.

2. По-голямо покритие

По-големите слънчеви очила могат да намалят увреждането на очите от слънчевите лъчи, тъй като намаляват светлината, която влиза в окото отстрани.

3. Цветът е без значение

Няма определен цвят на стъклата, който да предлага допълнителна защита. Те не блокират повече UV-лъчи. Най-важно е да следите за информацията относно степента на защита, която предлагат.

4. Материалът на стъклата

Някои от основните критерии в този случай са издръжливост и комфорт.

5. Антирефлексно покритие и покритие против надраскване

И двете са задължителни за осигуряване на комфорт и безопасност на очите.

6. Устойчивост на UV-блокиране

Продължителното излагане на ултравиолетови лъчи е свързано с проблеми, които се развиват с възрастта, включително катаракта и макулна дегенерация. Затова стъклата трябва да могат да блокират UV-лъчението.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари