IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 мита, които със сигурност ще навредят на кожата

1 февруари 2018 11 40

Внимавайте колко често я ексфолирате

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Експертите в областта на грижата за кожата предупреждават, че не бива сами да си поставяте диагнози и да вземате мерки на своя глава. Една от причините е, че има някои широко разпространени митове, които понякога могат да навредят на кожата ви повече, отколкото да помогнат. И макар за тях да се говори често, мнозина все още не са добре запознати.

Предлагаме някои от най-често срещаните митове по отношение на грижата за кожата, на които не бива да вярвате.

1. Много хора смятат, че мазната кожа не се нуждае от хидратиране

Това обаче не е така. Всеки път, когато почиствате кожата си, отнемате от нейната естествена влага, което може да доведе до прекомерно образуване на мазнина при мазната кожа.

Това може да е причина и за появата на пъпки и белези. За да избегнете всичко това, използвайте леки овлажнители на водна основа, без масла, тъй като те влияят най-добре на мазната кожа.

2. Слънцезащитният продукт може да се пропусне, когато навън е облачно

Дори и в облачните дни UV-лъчите от слънцето достигат до кожата ви. Така че не забравяйте да използвате слънцезащитни продукти всеки ден и да нанасяте отново на всеки два часа, особено след плуване или изпотяване. Гримът, който има слънцезащитен фактор, не е достатъчна защита.

3. Ексфолирането...

Един от най-разпространените митове е, че колкото повече се ексфолира кожата, толкова по-добре. Той е най-вече по отношение на мазната кожа и акнето.

Прекалено честото почистване, използването на много голям натиск или прекомерното ексфолиране на кожата може всъщност да влошат тези проблеми.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари