IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сутрешна грижа за кожата: 5 стъпки, при които най-често се греши

27 февруари 2018 09 40

Защо кожата не може да остане свежа през целия ден?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сутрин кожата е чиста и свежа, но красотата ѝ обикновено трудно може да се задържи през целия ден. Причината е, че през нощта тя няма допир с външни елементи като прах и замърсявания във въздуха.

Освен това обаче, много жени допускат някои грешки в сутрешния режим, вследствие на което кожата изглежда безжизнена и уморена през остатъка от деня. Ето къде най-често се греши.

1. Пропускате грижата за кожата

Това в никакъв случай не означава, че трябва да нанасяте безброй продукти върху кожата си. Липсата на каквато и да е грижа обаче също не е добре. Нужно е поне основно почистване и хидратация.

2. Използвате прекалено много продукти

Кожата на лицето сутрин е свежа, затова се постарайте да не я отрупвате с прекалено много грим. Ако се налага да се гримирате, е по-добре да се придържате към по-естествените цветове, а гримът да е минимален.

Ако продуктите са прекалено много, това ще запуши порите и може да навреди на кожата.

3. Почиствате кожата прекалено

Прекомерното почистване само ще изсуши кожата. Ако имате прекалено мазна кожа и има натрупване на мазнина върху нея, може да искате да я почистите и по-старателно. Тази стъпка обаче също трябва да бъде съобразена с вида на кожата.

4. Не овлажнявате кожата си

Ако редовно пропускате да овлажните кожата си, това може да доведе до сърбеж. Лицето трябва да се хидратира веднага след като се почисти.

5. Ексфолирате лицето

Ексфолирането е важно за здравето на кожата, но когато то се прави без да има натрупвания на мръсотия, е напълно излишно. Когато прекалите, има голям риск кожата да се увреди, особено ако е чувствителна.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари