IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 лесни начина да повлияете мазната коса

1 март 2018 10 10

Бебешката пудра може да помогне

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Мазната коса е сред най-често срещаните проблеми, свързани със скалпа, който предизвиква доста неудобства. След като косата се омазни, това води до силен сърбеж, пърхот и косопад. Това също така затруднява и нейното стилизиране.

За да повлияете на мазната коса, един от най-добрите начини е да използвате шампоан против омазняване. Трудно е обаче да правите това всеки път. Ето и по какъв друг начин можете да решите този проблем.

1. Бебешка пудра

Един от най-лесните начини да се отървете от мазната коса е като използвате бебешка пудра. Тя е мека и абсорбира излишната мазнина. Необходимо е да я нанасяте по малко върху скалпа, след което разрешете косата с гребен. Можете да я прилагате и до самия връх на косата си.

2. Сух шампоан

Това е много бърз и удобен метод. Само впръсквате от сухия шампоан и косата ще придобие толкова свеж вид, както и след като сте я измили с течен шампоан за мазна коса. Трябва да внимавате обаче да не го използвате прекомерно, за да не се образува бял, сух филм върху скалпа.

3. Лак за коса

Добре знаем, че лакът за коса се използва за фиксиране на косата. Винаги, когато тя е мазна, просто повдигнете пласт от нея, напръскайте с лака и разрешете косата си. Така тя ще изглежда по-свежа и ще мирише чудесно.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари