IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да забавите увисването на гърдите?

22 март 2018 11 40

Процесът няма как да се предотврати, но може да се отложи

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато жената преминава през различните етапи от живота, напълно нормално е гърдите ѝ да се променят. Те стават по-големи по време на бременност и кърмене, например, кожата и мускулите около тях се разтягат и разхлабват, докато теглото варира.

Освен това гърдите непрекъснато се борят с гравитацията – и колкото по-големи са те, толкова по-вероятно е те да ѝ се подчинят. След периода на менопаузата плътността им намалява и гърдите стават по-меки. Причината е понижаването в нивата на естрогена.

Макар да не е възможно процесът да се прекрати, има начини, с които може да се забави.

Тренировка

Гърдите се намират в горната част на гръдната мускулатура, която е много важна за силата и функционирането на ръцете.

Укрепването на гръдните мускули, както и тези на гърба, раменете и ядрото на тялото, може да ограничи увисването чрез подобряване на цялостния тонус и позицията на тялото.

Позата по време на сън

Когато спите на едната си страна, това може да ускори процеса, свързан с увисването на гърдите. В допълнение, тази поза по време на сън допринася и за образуването на бръчки по лицето. Спането по гръб, от друга страна, може да ограничи тези последици.

Носенето на сутиен – помага ли?

Според мнозина носенето на сутиен ще предотврати отпускането на гърдите. Проучванията обаче не подкрепят това твърдение.

Френско изследване от 2013 г. дори подсказва, че носенето на сутиен всъщност насърчава разхлабването на връзките чрез отслабване на подкрепящата съединителна тъкан в областта на гърдите.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари