IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как лесно да се спасите от изпотяването?

2 април 2018 09 00

И да неутрализирате неприятната миризма

Снимка: Istock

Снимка: Istock

С приближаване на лятото обикновено нараства и притеснението относно начините, с които да се справим с изпотяването и неприятната миризма.

Прекомерното изпотяване може да се дължи на редица фактори. То може да е следствие на стрес, физически упражнения, вълнение, хранене, лоша хигиена, унаследен хормонален дисбаланс и високите температури, разбира се.

Любопитното е, че самата пот няма никакъв мирис, но когато влезе в контакт с бактериите на повърхността на кожата, се освобождава неприятна миризма.

Ето и няколко начина, с чиято помощ можете да се отървете от нея.

- Бъдете щедри с тоалетната вода. Тези продукти се състоят предимно от вода или от вода и алкохол, като едва 2 – 5% от тях е парфюм.

Те могат да бъдат добавени към водата във ваната. Можете също така да добавите малко и към чаша с чиста вода и да използвате разтвора за изплакване най-накрая. Има и охлаждащ ефект.

- Добавянето на чаена лъжица стипца към водата във ваната също помага срещу изпотяването. Стриването на няколко ментови листа също може да бъде от полза.

- Розовата вода винаги може да се добави в щедри количества. Тя охлажда, а също така е и ароматна.

- Срещу неприятната миризма, вследствие на изпотяване, от полза е маслото от чаено дърво. За целта трябва да го нанесете в областта на подмишниците с помощта на памучен тампон.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари