IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трикове за здрав скалп и красива коса

26 април 2018 09 20

Трябва да се съобразите с топлото време

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Горещината, прахът и потта в топлите дни могат да изиграят лоша шега на копринената коса. Когато става дума за красива коса, не е изненада, че грижата за скалпа е най-важната стъпка.

Всяко негово увреждане може да се отрази неблагоприятно и на косата, включително може да потисне растежа ѝ, да доведе до накъсани краища или пърхот.

Козметичният хирург д-р Мохан Томас споделя доста полезни съвети, с чиято помощ можете да се отървете от проблемите, засягащи скалпа и косата.

- Използвайте шампоан и балсам в различни дни. Ако е необходимо, може да изплакнете косата само с вода между другото. Може да използвате и балсам, който не изисква измиване.

- Дълбокото хидратиране (с масло или маска за коса) трябва да се извършва поне веднъж седмично. Не бива обаче да прекалявате в това отношение, тъй като в противен случай може да се стигне до натрупване на съответния продукт.

Резултатът може да бъде омазнен скалп и повишен риск от развитие на пърхот, себорея и инфекции.

- Следете за наличие на пърхот, прекомерно омазняване или сърбеж. Ако установите някой от тези симптоми, е препоръчително да се консултирате с дерматолог, защото може да става дума за инфекция на скалпа.

- Красивата и здрава коса се нуждае и от добра хидратация и хранителни вещества. Затова пийте повече вода и си набавяйте протеини и важни витамини, като B12, C и E.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари