IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 невинни грешки, които водят до поява на бръчки

9 май 2018 09 40

Кафето може да помогне, но и да навреди

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Грижата за кожата става все по-важна с напредването на възрастта, тъй като започват да се оформят фини линии и бръчки. Има обаче и някои на пръв поглед невинни неща, които правим в ежедневието си и които в крайна сметка се оказват вредни за кожата.

Дерматолози разкриват кои са те.

1. Защитата от слънцето често се пропуска

Пропускате около 10% от лицето си всеки път, когато нанасяте слънцезащитен продукт върху него. За най-добър ефект трябва да използвате продукт с фактор 30, като обръщате по-специално внимание на местата, които често се пропускат. Такива са кожата около очите, носа, областта до косата и ушите.

Ако се нуждаете от незабавна защита, изберете минерална формула, която съдържа цинк и титанов оксид. На химическите формули им трябват около 20 минути, за да попият в кожата.

2. Злоупотребявате с маската за лице

Чаша вино и маска за освежаване на кожата са любима комбинация на много жени, но това не бива да се превръща във вечерен ритуал.

Съставки като алфа хидрокси киселини, гликолова киселина и салицилова киселина могат да изсушат и раздразнят кожата, ако се използват твърде често. Могат дори да доведат до образуване на излишен себум, който да запуши порите. Тези съставки са популярни в маски за подмладяване, ексфолиране и акне.

3. Консумирате по няколко кафета дневно

Кофеинът може да помогне срещу подпухналите очи и да стегне кожата, но ако прекалите с количеството, може да дехидратира най-горния кожен слой, което да доведе до поява на фини линии, а кожата да загуби жизнеността си.

4. Спите на една страна

Когато притискате лицето си до възглавницата в продължение на осем часа, това може да доведе до поява на трайни гънки, които с течение на времето може да се превърнат в бръчки. От друга страна, мазнината и бактериите от възглавницата, могат да се прехвърлят върху лицето ви.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари