IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без бръчки около очите: Кое е важно в грижата?

10 май 2018 09 30

Кои са важните стъпки сутрин и вечер?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

За да запазите кожата си гладка и без бръчки за по-дълго, факторите, с които е добре да се съобразите, са много. Важно е да използвате качествени продукти, които са подходящи за вашата кожа. Областта около очите е особено чувствителна част от лицето и изисква малко по-специални грижи.

Околоочният крем е сред задължителните козметични продукти, които трябва да се използват. Причината е, че тази кожа е тънка, а и ежедневно използвате мускулите около нея.

За да се погрижите за нея, може да използвате различни видове продукти – както сутрин, така и вечер.

Най-важната стъпка е да прочетете етикетите и да изберете тези, които най-добре отговарят на нуждите на вашата кожа. Нанасянето следва да става от тези с най-лека към тези с по-плътна консистенция – първо течни, след това гелове, серуми, лосиони, кремове, мехлеми.

Важно е околоочните продукти да се нанасят винаги преди тези за останалата част от лицето.

Сутрешен и вечерен режим за грижа за очите

- Сутрин след почистване на кожата, нанесете серум за очи, чиято формула е подходяща за вашия проблем – суха кожа, подпухнали очи и др. Най-добре е продуктът да съдържа витамин C, който защитава от свободните радикали, както и витамин E – друг ценен антиоксидант.

- Час преди лягане вечер (това позволява кожата да попие, преди да си легнете) почистете лицето си, след което използвайте околоочен крем с ретинол, последван от хидратиращ крем.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари