IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се избавите от акнето по гърба?

15 май 2018 08 00

Почистването на кожата е от особено значение

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Обичате да носите дрехи без гръб, но акнето по гърба ви пречи да облечете любимата си рокля. Състоянието не бива да ви притеснява, тъй като за този проблем има решение.

Пъпките по гърба се срещат доста често и могат да ви засегнат на всяка възраст. Едно от най-полезните неща, които можете да направите, е да използвате сапун и да ексфолирате кожата с гъба луфа.

Правете това веднъж-два пъти седмично. Овлажнявайте кожата след душа.

Ето още съвети, които ще ви помогнат да се избавите от досадните пъпки.

- Смесете овесена каша, бадем и краставица и ги блендирайте. Добавете ги към кисело мляко или сметана и с получената смес разтрийте тялото в продължение на 10 минути, след което изплакнете с топла вода. По този начин се премахват мъртвите кожни клетки и също така се почистват порите.

- Друг начин да почистите кожата на гърба е като смесите захар с хидратиращ крем или кокосово масло, с което да ексфолирате гърба веднъж на две седмици.

Специалистите предупреждават да не забравяте да почиствате гърба си редовно. Също така носете тъкани, които позволяват на кожата ви да диша. Ако проблемът не преминава, консултирайте се с дерматолог.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари