IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веждите издават нарцисизма

6 юни 2018 13 20

Канадски психолози обясняват причините

Снимка: Pexel

Снимка: Pexel

Нарцисистите често се прикриват, защото използват и манипулират околните. Достатъчно е обаче човек да погледне веждите им, за да ги разпознае, твърдят канадски психолози, цитирани от Сайънс алърт. Веждите на нарцисистите са отличителни – по-тъмни, по-плътни, биещи на очи.

Повечето участници в изследването на учените от университета на Торонто са разпознали нарцисистите по веждите. Веждите правят човешкото лице по-разпознаваемо. Напоследък е модерно те да бъдат подчертавани.

Нарцисистите обичат да привличат вниманието към тях, не само за да направят впечатление, но и за да се натрапват на вниманието на потенциални партньори.

Възможно е, пишат авторите на изследването, те да поддържат отличителни вежди, „за да улеснят другите да ги забележат, разпознаят и запомнят.

Така стават по-харесвани и засилват позитивното си самомнение“. Ефектът може да се дължи на това, че веждите отправят повече социални послания, отколкото съзнаваме.

Те са важни за изражението ни, но издават и едва доловима подсъзнателна информация.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари