IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Можем ли да хванем тен и със слънцезащита?

3 юли 2018 08 20

Какво трябва да знаем за слънчевия загар

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Всички знаем за ползите, които носят за здравето ни слънцезащитните продукти, като предпазване от изгаряния и рак на кожата.

Което изобщо не е маловажно и не трябва да пренебрегваме. Но използването им не ни ли възпрепятства да постигнем максимално красив тен?

Шоколадовият тен може да изглежда добре, но се излагаме на горепосочените рискове, ако стоим на слънце в продължение на часове, без да сме използвали слънцезащитен крем.

Въпреки че действието му може да забави хващането на тен, няма да спре образуването му. Така че определено си струва да използваме тази предпазна мярка.

Хващането на тен е защитен механизъм на кожата против слънчево изгаряне. Затова и много хора смятат, че спрейовете за бързо потъмняване на кожата са същите като слънцезащитните препарати. Противно на общоприетото схващане, двата продукта са доста различни.

Слънцезащитните продукти са предназначени да не позволяват напълно на ултравиолетовите лъчи да достигнат до кожата, докато тези за бърз тен предпазват кожата чрез абсорбиране на UV лъчите, след като вече са попаднали върху нея.

Въпреки че първите са предназначени за филтриране на ултравиолетовите лъчи и предотвратяване на слънчево изгаряне, те не пречат на производството на меланин, чрез който можем да се сдобием с красив тен. Така че употребата им не пречи на потъмняването на кожата.

Още по темата можете да прочетете в puls.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари