IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-тъмна коса без боя: 3 начина

4 юли 2018 13 00

Добавете до един по-тъмен тон

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Ако сте се изморили да използвате химия, за да боядисате косата, значи е време да погледнете към натуралните алтернативи.

Както много пъти сме казвали, доста от съставките в кухнята могат да ви изненадат със свойствата, които имат за цялостната красота.

Можете да пропуснете поредния час за боядисване при фризьора и да използвате вместо това добрия стар черен чай.

Ще бъдете изненадани от ефекта, който ще постигнете. А ето и как да го използваме, за да се сдобием с по-тъмна коса.

1. Кафе + черен чай

Добре известен факт е, че зърната от кафе могат да потъмнят косата до тъмнокафяво, а ако смесите и с черен чай, ще си осигурите дълготрайност на ефекта. Сварете три пакетчета черен чай в три чаши вода. Добавете три чаени лъжички инстантно кафе. Сварете за 5 минути и когато изстине, нанесете течността с четка върху косата. Оставете за час и изплакнете с вода.

2. Изплакване с черен чай

Направете си силен черен чай, обърнете главата надолу и изплакнете цялата коса с него. Оставете така косата за 15-20 минути и след това повторете същото нещо поне два пъти. Това ще добави красив тъмен оттенък на косата.

3. Черен чай с билки

Сложете 7 пакетчета черен чай с две листа от розмарин и две от риган. Нанесете сместа върху косата и оставете за 1-2 часа в зависимост от дължината на косата и колко тъмна искате да стане тя. Изплакнете с вода.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари