IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да защитим устните от вредните слънчеви лъчи?

6 юли 2018 10 00

Вземете си балсам със слънцезащитен фактор

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Кожата е най-уязвима на вредните UVA и UVB лъчи през лятото. За да бъде здрава и хидратирана, се нуждае от продукти, чиито съставки да я подхранват в дълбочина и предпазват от изсъхване и слънчево изгаряне.

Има най-различни лосиони и слънцезащитни спрейове, предназначени за цялото тяло. Но когато става дума за предпазване от UV лъчите, много хора като че ли пренебрегват устните, чиято кожа е много деликатна. Обикновено повечето жени използват червило или гланц за устни, като много по-малък процент се сещат, че през този сезон е добре да си купят балсам със специален фактор. Той трябва да се използва по-често в горещините, особено по време на почивка на море.

Как да се грижите за устните си през лятото?

Ексфолиране

Преди поставянето на балсам, червило или друг вид козметика върху устните, е необходимо те да се ексфолират добре. Върху тях се натрупват мъртви клетки, които трябва да бъдат отстранени. За целта може да вземете нова четка за зъби, която е по-мека. Върху нея нанесете ексфолиант за устни или кокосово масло, после натъркайте устните. Не натискайте много, за да не ги нараните.

Защита

Купете си балсам за устни със слънцезащитен фактор (най-малко 15). Той се поставя поне 15-20 минути преди излизане навън, за да може съставките му хубаво да попият в кожата. Ако имате по-чувствителна кожа, смело си вземете 30 фактор, за да сте сигурни, че устните няма да изгорят и да се напукат.

Нанасянето на балсам трябва да се повтаря поне на 2 часа или след всяко пиене на течности, както и къпане във водата.

В момента са популярни така наречените органични балсами за устни. Те са създадени на основата на натурални съставки, които намаляват риска от рак на кожата, предотвратяват стареене на тъканите и предпазват от влиянието на UVA и UVB лъчите.

Хидратация

Освен ежедневното поставяне на червило и балсам, устните се нуждаят от допълнително овлажняване. По този начин клетките по тях се регенерират по-лесно. Ако през деня поставяте продукт със слънцезащитен фактор, вечер, непосредствено преди лягане, може да нанесете обикновен, който през нощта да хидратира кожата, за да бъде по-гладка и мека на сутринта.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари