IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 причини да ползвате козметика с глицерин

9 август 2018 11 00

Овлажнява кожата

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Все повече хора търсят козметика с натурални съставки, която да използват за почистване и подхранване на кожата. Глицеринът е именно такава. Сиропообразният алкохол със сладък вкус освежава и регенерира кожата без странични ефекти.

Глицеринът е една от най-често използваните съставки в козметиката. Той е безцветен, без мирис и не е токсичен, ако е произведен от естествени мазнини и масла. Присъства в състава на сиропи за кашлица, тинктури и еликсири, но най-често се използва за направата на сапуни, гелове против стареене и лосиони за овлажняване на кожата.

Tialoto.bg подбра 4 причини да използвате козметика с глицерин по-често.

Заглажда кожата

С годините кожата се променя и започва да изглежда груба и чувствителна. Проблеми като акне, раздразнение, зачервяване и лишеи се появяват именно при остаряване и отпускане на кожата. Когато използвате глицеринов крем или лосион за тяло всеки ден, ще намалите риска от изсушаването на кожата. Продуктите ще загладят кожата и ще я направят по-мека и хубава.

Подобрява структурата на кожата

Глицеринът изпълва междуклетъчната матрица и подсилва структурата на кожата. Той създава защитна бариера, предпазваща клетките от замърсявания, причинени от околния свят.

Овлажнява добре

Глицеринът има свойството да абсорбира водата от въздуха и да я задържа за по-дълго време в кожата. Така тя по-трудно може да изсъхне. Марля, натопена в глицерин или маска със съставката, поставена върху лицето, успокоява възпалението в кожата.

Нетоксичен продукт

Една от причините глицеринът да се използва за над 90% от козметиката за регенериране на кожата, е че той не е токсичен. Глицеринът влиза в състава на най-различни продукти за бебета, деца и възрастни, защото лесно се съчетава с други химикали.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари