IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 рутинни грижи за кожата преди лягане

5 септември 2018 09 40

Използвайте хидратиращ крем

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Всички жени желаят да имат красиво лице. За да запазят кожата си здрава, те трябва да се грижат за нея редовно. Истината обаче е, че било то заради умора или поради някаква друга причина, на много дами им се случва да си легнат с грим. Пренебрегването на почистването преди сън, увредата от слънчевите лъчи, токсините в околната среда, както и нездравословното хранене, имат негативен ефект върху кожните клетки.

Няколко рутинни стъпки преди заспиване могат да подобрят състоянието на вашата кожа и на сутринта тя да изглежда по-млада и жизнена.

Дълбоко почистване

Премахването на грима и замърсяванията на кожата не бива да се пренебрегва. Първо я почистете със специален лосион или мицеларна вода, след което може да продължите с пяна. Ако е останало нещо в повърхностния слой, то ще бъде елиминирано от този тип козметика. По този начин се осъществява дълбоко почистване, което прави кожата по-нежна и намалява риска от появата на пъпки и раздразнение.

Тонизиране

Веднага след почистването на грима, се налага тонизиране на кожата. Тоникът е в течно-кристална форма и има за цел да освежи умореното лице и да му придаде по-бистър тен. Той също така нормализира баланса на pH.

Ексфолиране

Хубаво е поне 2 пъти в седмицата да се ексфолира кожата на лицето, като се използват продукти, съобразени с типа кожа. Премахването на мъртвите клетки преди лягане подпомага процеса на регенериране на клетките през нощта.

Поставяне на маска за лице

Има много маски, включително и с домашни средства, които се оставят да действат през цялата нощ и се отмиват чак на сутринта. Техните полезни съставки навлизат в дълбочина и подхранват кожата.

Използване на регенериращ серум

Пикът на обновяването на клетките на кожата е през нощта. Нанасянето на регенериращ серум преди сън, подпомага този процес. Съставки като салицилова киселина и витамин С имат антимикробно действие и намаляват пигментацията. Някои етерични масла пък могат да намалят зачервяването и възпалението поради антиоксидантните си свойства.

Нанасяне на хидратиращ крем

Някои продукти за почистване на грим имат по-груби съставки, които могат да изсушат кожата. Затова след измиването на лицето с вода и подсушаването му с мека кърпа идва време на хидратацията. Купете си крем, който е подходящ за вашия тип кожа, за да поддържате нормална влажност в кожните клетки през нощта. Допълнително може да си вземете и околоочен контур.

За да имате по-здрава и сияйна кожа, стремете се да спите най-малко 7-8 часа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари