IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 изненадващи употреби на розовата вода

8 септември 2018 10 45

Как да я използваме?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Розовата вода, създадена от листа от роза, е известна със своите противовъзпалителни свойства. Тя помага да се успокоят всякакви раздразнения и заболявания като розацея, екзема и други.

Освен това, тя помага да се поддържат нивата на pH в кожата и има многобройни предимства.

По този повод ви представяме топ 3 на най-добрите употреби на розова вода за кожата.

1. Тоник за лице

Можете да замените скъпия тоник за лице с розова вода. Тя ви помага за естествения баланс на кожата и подобно на тоника, ще ви помогне да почистите всякакви излишни мазнини и мръсотия от лицето.

2. Хидратация за лице

Всяка жена, независимо с каква кожа е, има дни, в които има усещане за сухота. Тук е моментът, в който трябва да използвате розовата вода. Изплакването на лицето с нея ще ви помогне да се освежите и да хидратирате кожата.

3. Почистване на грим

Една от малко известните ползи за розовата вода е за почистване на грим. Добавете и няколко капки кокосово масло към розовата вода и използвайте памучен тампон, за да премахнете и водоустойчивите козметични продукти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Линда ( преди 5 години )
Въобще не са изненадващи,а са толкова стари колкото света,с тая разлика,че много голяма част от жените не са носили грим.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар