IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой е най-подходящият сезон за грижа за тъмните петна?

25 октомври 2018 12 00

Как да се справим с проблема?

Снимка: Lierac

Снимка: Lierac

Ще бъда честна. Цяло лято не се спрях – прекарах по-голямата част от топлите месеци по плажове, а най-добрата ми антистрес терапия бе да се събуждам с шума на морето.

Дневните ми визии се ограничаваха до феерични и удобни рокли, къси панталонки и топ, а високите токчета поставях само вечер и то при много изискващи ги условия.

По отношение на красотата, ластикът за коса се превърна в най-добрия ми приятел вечер, а през деня оставях солената вода да оформя така любимите ми небрежни къдрици.

Грим не поставях, защото на кого му трябва фон дьо тен, като има слънчев тен? И в това мечтано ежедневие минаха месеците и се наложи да вляза в есенния сезон и в съвсем друг график.

Така изненадващо, след близо три месеца състояние на утопична летаргия, открих в огледалото следи от моето лято по лицето – пигментните петна.

Последното, което искам като спомен от моето лято. И макар да ми е приятно да си спомням как съм прекарала, никак не ми допада идеята това да се случва с тъмни несъвършенства по лицето.

И тъй като съм наясно с факта, че за да победиш своя враг трябва да го опознаеш добре, започнах да се интересувам повече за неприятните за мен пигментни петна.

Освен всичко, оказа се, сега е най-подходящият момент да се погрижа за този проблем.

Сами по себе си, те се делят на три типа, а това, което ги различава е всъщност степента им на развитие.

1. Зараждащи се тъмни петна

Това са тези петна, които се появяват при увеличено производство на меланин. Те са невидими на повърхността на кожата, но правят тена неравен и мътен. Нещо, което дори с просто око ми правеше впечатление след плаж в огледалото.

2. Видими тъмни петна

Излишъкът в производството и трансфера на меланин към кератиноцитите, както и забавеното клетъчно обновяване водят до натрупване на меланин в епидермиса и оттам до образуване на видими тъмни петна по повърхността на кожата. Те вече ми „вадят“ очите всяка сутрин, защото в моя случай, аз съм с много бяла кожа и тенът ми изчезна по-бързо, отколкото ми се искаше. Така се получи светла основа, на която пигментните петна си личат много.

3. Упорити тъмни петна

Меланоцитите се отлагат в гънките на дермо-епидермалната граница (ДЕГ). Създават се меланинови струпвания в дълбочина, които са видими и на повърхността на кожата. Тъмните петна са по-многобройни, по-тъмни и по-трудни за достигане и премахване. Такива имам точно две – едно на лицето и едно на деколтето, които са с натрупване от миналите лета, прекарани в същия график.

И тъй като никак не обичам да оставям нещата така, открих своето решение в лицето на Lumilogie от Lierac – 24-часова корекция на пигментните петна, която защитава срещу появата им през цялото денонощие.

Това е първата интензивна дневна и нощна грижа, която повлиява и на трите типа пигментни петна. А това е много важно, защото реално решава проблемите, без да се налага специално да определяте кое петно кога се е появило.

Активните съставки в основната формула са с три действия – срещу зараждащите се тъмни петна, срещу видимите тъмни петна и срещу упоритите такива.

Съответните съставки са Хексил R, Пясъчна лилия и екстракт от Живовляк. Хексил R се използва повече от 80 години в хранителната индустрия срещу потъмняване на плодовете и е огромен помощник в борбата с тъмните петна.

Пясъчната лилия възпрепятства производството на меланин и трансфера му към клетките като скъсява дължината на меланоцитните дендрити, а екстрактът от Живовляк реструктурира ДЕГ чрез стимулация на синтеза на поддържащите протеини като колаген, еластин и ламинин.

Огромен плюс за мен е, че основните съставки са абсолютно безвредни.

През деня кожата е разкрасена с дневния флуид, който прикрива тъмните петна с микроседефени частици, създаващи оптически ефект за съвършена форма. През нощта епидермисът е обгърнат с нежен гел-балсам, който попива бързо, за да остави приятно усещане за свежест и незабавно да направи кожата по-гладка.

Как го използвам?

Всяка сутрин нанасям дневния концентрат върху цялото лице и го използвам самостоятелно, макар че може и като серум преди крема. Вечер нанасям отново на цялото лице и го използвам преди употребата на нощен крем. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари