IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 неща, които да не правите с кожата си през есента

5 ноември 2018 14 40

Не ползвайте тоник с алкохол

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Кожата на жените трябва да изглежда безупречно всеки ден. Лятото е сезон, през който като че ли се грижим повече за нея, като пренебрегваме нейната хидратация през есента и зимата. А тогава лошите метеорологични условия я подлагат на изпитание – тя става по-суха, груба и лющеща се. 

Ако искате да имате здрава и гладка кожа през студените зимни дни, трябва да следвате няколко основни правила: 

1. Не ползвайте обикновени ексфолиращи гъби 

Студеният вятър навън може да изсуши и зачерви кожата ви. Не ползвайте само обикновени ексфолиращи гъбички, за да премахнете мъртвите клетки от лицето и други части на тялото. Потърсете специална козметика, разработена със съставки, които да намалят до минимум дразненето на кожата. За препоръчване е продуктите за ексфолиране да съдържат алфа и бета хидрокси киселини, които подобряват хидратацията в кожните клетки. 

2. Не нанасяйте един и същи овлажнител

Докато през лятото сте ползвали един лосион за тяло, който е овлажнявал отлично кожата след плаж, през есента и зимата се нуждаете от съвсем друг. Той трябва да съдържа съставки, които да запазят влагата в клетките и създадат защитна стена, която да  предпазва от студа. 

Добре е да потърсите продукти с хиалуронова киселина, която изглажда и възстановява еластичността на кожата, както и с витамините С и Е, ликопени, зелен чай и екстракт от гроздови семена, които се борят със свободните радикали, разграждащи колагена. 

3. Не забравяйте слънцезащитата

Времето през последните няколко дни доказва, че през есента също трябва да ползваме слънцезащитни продукти. Кожата на лицето се нуждае от козметика, която предпазва от вредното влияние на UV лъчите. Освен това, след като падне сняг, той лесно ги отразява. 

Есента в грим: Ема Стоун

4. Не вземайте дълъг душ или вана 

Понякога се чувствате изморени и ви е много студено. Колкото и примамливо да ви се струва да постоите повече под горещия душ или да покиснете над час във ваната, не го правете. Това води до допълнително изсушаване на кожата. Основната причина е, че през пролетта и лятото тялото произвежда повече естествени масла в клетките, докато през зимата този процес се забавя значително. Разбира се, това не означава да не се къпете, просто не прекалявайте със стоенето в банята. Един душ от 15 минути е напълно достатъчен. 

5. Не изсушавайте въздуха вкъщи

Печки, парно, климатици и използването на други различни уреди за отопление изсушават въздуха в помещенията, в които живеем или работим. За да имате безупречна кожа, винаги проветрявайте стаите и дръжте съд с вода, която да се изпарява и поддържа баланса на влагата всеки ден. 

Кой е най-подходящият сезон за грижа за тъмните петна? 

6. Внимавайте с козметиката срещу акне 

Този вид козметика може да раздразни още повече вашата кожа, която става по-чувствителна по време на студените месеци. Обикновено при прекаляването с продукти срещу акне се появяват черни петна и кожата се лющи. Ако имате малко пъпки, използвайте лек почистващ лосион на основата на салицилова киселина. Ако имате по-сериозно акне, по-добре се консултирайте с дерматолог. 

7. Не използвайте тоник за почистване с алкохол 

Алкохолът е една от най-често срещаните съставки в козметиката за почистване на лице. Тя премахва замърсяванията по кожата, но води до сухота. Когато си купувате козметика за премахване на грим, четете внимателно етикетите и гледайте тя да има повече натурални съставки. 

Тайните на красотата: Как почиства лицето си Хайди Клум?

Формата на устните разкрива личността ви 


Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари