IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се боядисате в домашни условия?

7 ноември 2018 12 00

Ето няколко стъпки, които да следвате

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Обичате ли да сменяте често цвета на косата си? Ако е така, сигурно отделяте доста средства за тази цел. Вместо да давате луди пари и да киснете по фризьорските салони, може да предизвикате себе си и да пробвате да се боядисате в домашни условия.

Независимо дали искате да се изрусите или промените цвета на косата си от кафяв на червен, трябва да следвате едно основно нещо – винаги четете указанията на опаковката. Може да постигнете професионални резултати, ако следвате още няколко други правила.

Не всички зони на косата са еднакви

Понякога краищата стават по-тъмни от корените. Причината е, че те са най-сухата и пореста част от косата. Осигурете си добър достъп до многокрило огледало, чрез използването на което ще сте сигурни, че няма да пропуснете нито едно местенце.

Не е нужно да мажете цялата опаковка

Дължината и състоянието на косата определя дали ще изразходвате цялата тубичка. Първо може да изстискате половината, ако имате по-къса коса. Ако не ви стигне, тогава добавете останалата част.

По-тъмна коса без боя: 3 начина

Не бързайте

Ако се боядисвате за първи път, по-добре не експериментирайте твърде много. По-добре е да изберете цвят, който е близък до вашия и ще ви отива на цвета на кожата.

Омбре и изрусяване у дома – не!

Ако искате коренно различна коса, например да се изрусите или да си направите омбре, по-добре оставете това на професионалистите.

И още...

Стъпка 1: Ако имате желание да се боядисате, не мийте косата си поне два дни преди това. Не е толкова важно тя да е чиста, а по-скоро да запазите естествените ѝ масла, които ще създадат защитна бариера срещу раздразнението, което могат да предизвикат химикалите в боите. Ако имате свръхчувствителна кожа, потърсете подходяща козметика, която да добавите към боята и така да предотвратите изсушаването от амоняка.

Мисия платинена блондинка: възможна, но сложна!

Стъпка 2: Първо тествайте боята на връхче от косата. Така ще определите за колко време се оцветява тя. Ако е по-тънка, може да не спазвате задължително указаното на опаковката и да се измиете по-рано. При положение, че косата ви е по-гъста и суха, не бързайте.

Стъпка 3: Прочетете внимателно указанията на опаковката.

Стъпка 4: Първо нанесете боя по скалпа, после разнасяйте надолу към краищата. За да може цветът да е равномерен, използвайте специална четка.

С тези съвети лесно ще управлявате сухата коса

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари