IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Истина, а не гатанка: Как маслата помагат на косата?

9 ноември 2018 07 00

Какви са предимствата?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Аптеките и професионалните магазини може да са пълни с продукти за коса, обещаващи почти магически резултати.

И макар повечето от тях да работят, няма нищо по-добро за косата от естествените масла.

Колкото по-чисти и природни са съставките, които поставяте на скалпа, толкова по-безвредни и перфектни резултати ще постигате.

В този ред на мисли ви представяме 4 предимства на маслата за косата.

1. Дълбоко хидратиране

Независимо колко натурални са шампоанът и балсамът ви, нищо не може да бие бадемовото и арганово масло при хидратацията и възстановяването на корените. За разлика от химическите съставки, тези масла проникват дълбоко и действат точно там, където искаме.

2. Засилват циркулацията на кръвта

Едно от най-големите предимства на естествените масла, особено когато са в комбинация с масаж, е подобряването на циркулацията на кръвта. По този начин се засилват процесите по възобновяване на клетките, а вие ще се радвате на по-здрав и блестящ косъм.

6 начина да имате по-гъста коса

Развенчани митове за женската красота. Кои са те?

Кои храни подобряват растежа на косата?

3. Против косопад

Сезонният косопад определено е сериозен проблем, който изисква сериозно отношение. Редовното използване на естествени масла спомага за растежа и предотвратява падането на коса. Кокосовото масло е чудесен избор, който можете да използвате буквално всеки ден.

4. Край на стърчащите краища

Стърчащите косъмчета са способни да развалят и най-перфектната прическа, а за да ги няма – трябва грижа. Използвайте естествени масла, които да нанасяте върху сухата коса, за да я държите покорна и на място. Не използвайте повече от буквално 2 капки, защото в противен случай можете да отидете в другата крайност и да омазните.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари