IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според формата на очите: Как да поставите очна линия?

14 ноември 2018 11 50

Няколко съвета, с които чертите ви ще изпъкнат

Източник:IStockphoto

Източник:IStockphoto

Поставянето на очна линия е трудна задача за много жени. Докато пудрата и сенките се нанасят толкова лесно, при този козметичен продукт се изисква по-голяма схватливост и огромно търпение. В началото винаги е по-трудно, особено ако никога преди не сте носили очна линия.

Залепването на тиксо, слагане на лъжица под клепача, специални шаблони, изтриване на излишното с клечка за почистване на уши... Това са най-популярните неща, до които прибягват хиляди жени по света, за да имат перфектна линия. Някои наистина вършат работа, но мнозина от тях забравят най-важното и не се съобразяват с формата на очите.

Ето няколко съвета как формата на очите предопределя как да поставите очната си линия:

Малки очи

Необходим ви е черен молив, с който да изпишете линията. Тя трябва да започне от вътрешния ъгъл на окото (където горният ред на мигли се сгъстява) и достига до външния. Може да изпишете линия и по долните мигли – започнете от средата на окото. Накрая поставете молив за очи в свеж цвят – точно върху водната линия на миглите.

Бюти урок от Кристен Стюарт: Перли като очна линия

Сближени очи

Вниманието трябва да се отклони от вътрешните ъгли на очите. Очната линия трябва да започне от средата на горната част на миглите и да се изтегли плавно към външния ъгъл. Тоест линията трябва да се разположи само върху външната половина от окото. Върху долната, линията трябва да бъде само върху последната ¼ от окото. За да създадете илюзорния ефект, че очите ви са по-раздалечени, издължете краищата на веждите с молив.

Източник: IStockphoto

Раздалечени очи

В този случай за предпочитане е течна очна линия. Тя трябва да започне от вътрешния ъгъл на окото и да завърши до външния. Трябва да е плътна, без преливане или размазване. За този тип очи е подходяща котешката извивка, която някои жени обичат. Важното е да не я направите прекалено дълга. Извивката трябва да е насочена към външния край на веждите.

Вдлъбнати очи

Необходима е по-чиста и дефинирана линия, която да е на максимално разстояние от корените на миглите. Най-добре линията да е течна, защото моливът няма да постигне същия ефект. Тя върви с опушен грим, като черното или сивото трябва да са по-далеч от сгъвката на клепача.

Паднали клепачи на очите

Ако се чудите защо гримът ви се размазва, причината е във формата на вашите очи. Използвайте гел очна линия, а не течна или молив. Нанесете я върху горната линия на миглите – чрез повдигане на клепача започнете от корените, с което ще подчертаете очите. За да станат те по-изразителни, наблегнете на спиралата за по-плътни и обемни мигли. Може да си поставите и изкуствени.

Вдъхновение в красотата: Златният грим на Джиджи Хадид

Бадемови очи

Наричат ги така, защото формата им прилича на тази на бадем. Вие сте създадени за класическа котешка извивка. Може да си купите течна очна линия и да я нанесете от вътрешния ъгъл на окото към външния. Втората половина изглежда по-добре удебелена. Може да подчертаете погледа си с опушен грим.

Големи очи

Жените, които имат тази форма, приличат на порцеланови кукли. На тях им отива както очна линия, така и спирала за обем. Може да нанасят очна линия в меки нюанси, като изписват както горната, така и долната част. На големите очи върви котешка извивка с течна линия или молив.

Всичко, което трябва да знаете за изкуствените мигли

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари