IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Суха кожа през зимата – как да се предпазите?

19 ноември 2018 10 10

Дерматолог дава ценни съвети

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Смяната на температурите неизбежно оказва влияние върху нашата кожа. Рязката смяна на сезоните, на която ставаме свидетели напоследък, може да доведе до различни кожни възпаления. Затова е важно да се грижим целогодишно за кожата си, а когато живакът падне до нулата – да бъдем особено внимателни, защото кожата ни е по-чувствителна и ранима.

Основните фактори, които въздействат върху кожата ни през есенно-зимните месеци на годината са студеният и по-сух въздух, температурните амплитуди, вятърът и замърсяването на въздуха. Всичко това води до значително по-суха кожа, намалява степента и на хидратация и водно-липидната защита.

„Сега е времето, в което трябва да започнем с по-усилена хидратация на кожата на лицето, тъй като първият сняг и ниските температури я дехидратират“, каза пред Bulgaria ON AIR дерматологът д-р Радина Денкова.

Експертът сподели, че е важно да използваме козметика, съобразена с типа на нашата кожа, но вътрешната грижа също е от особено значение и не трябва да се пренебрегва.

„Важно е да се отбележи, че това е един много дълъг процес, чудеса не съществуват“, отбеляза още д-р Денкова.

Четете още:

Комбинирана кожа – как да се грижите за нея?

Кога е перфектното време за хидратация? Сега!

През зимата: Как да имаме сияйна кожа?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари