IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите с напуканите устни?

20 ноември 2018 12 50

Подберете балсам с витамини

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Температурите навън паднаха, а с тях дойде и първият сняг. Лошите метеорологични условия променят състоянието на кожата. Тя става по-суха, напукана, зачервена и изисква по-особена грижа.

Кожата на откритите части на тялото страда най-много, защото не разполага със слой мазнини, които да я предпазят от изсушаване. Студеният вятър брули ръцете, бузите и устните.

Какво води до напукване на устните?

Освен ниските температури и излагане на тялото ту на студ, ту на топлина, има и други фактори, които оказват негативно влияние върху кожата. Хапането на устните например, е много вреден навик, който имат много мъже и жени. Те се опитват по този начин да премахнат сухата кожа, но за сметка на това устните се разраняват и усложняват проблема.

Облизването с език също не е за препоръчване. Друго важно нещо е приемането на достатъчно течности, които предпазват тялото от дехидратация, както и консумация на пресни плодове и зеленчуци, които съдържат витамини и минерали, имащи важна роля за здравината на кожата.

Най-добрите средства срещу напукани устни?

Балсами

Всеки трябва да има балсам за устни, който да предпазва кожата от вредното влияние на метеорологичните условия през зимата. На пазара се предлагат такива както за жени, така и за мъже – без блясък и цвят. При избора на балсама трябва да помислите за комплексна грижа. Това означава, че е добре да съдържа компоненти, които да защитават кожата от вятър, слънце и студ. Добре е продуктът да омекотява, подхранва и хидратира устните, като не съдържа токсични съставки. За предпочитане е в него да има витамините А и Е, които се грижат за регенерацията на кожата, както и биомасла.

Алое вера

Хубаво е ако имате алое вера вкъщи, от чиито листа да извлечете малко гел, който хидратира устните след напукване. Ако те са доста раздразнени и ви парят, той ще ги успокои веднага след намазване. Едно от най-добрите свойства на гела е, че задържа влагата в дълбочина. В него има есенциални масла, които насърчават производството на еластин и колаген.

Краставица

Зеленчукът, от който близо 90% е вода. Налагането на резенчета върху напуканите устни определено помага. Може да пробвате вечер, непосредствено преди лягане. В краставицата има витамин С, който подобрява еластичността на кожата, защото спомага за увеличаването на колагена. Освен това съдържа естествени антиоксиданти, които прочистват клетките от токсини и се борят с възпалението.

Кокосово масло

Биопродуктът се абсорбира изключително лесно от кожата. Той подобрява хидратацията и прави устните по-меки. Смята се за мощен антиоксидант, намаляващ увреждането, причинено от свободните радикали. Също така намалява отрицателното въздействие на ултравиолетовите лъчи.

Формата на устните разкрива личността ви

5 съставки на козметиката които не познавате

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари