IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подмладете кожата по празниците с кислородна терапия

23 декември 2018 14 15

Предотвратява стареенето

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Рязката смяна на топло със студено през зимата влияе негативно на кожата. Тя става суха, зачервена, лющи се и е раздразнена. Отделно мръсният въздух навън запушва порите с токсини.

През това време кожата се нуждае от достатъчно кислород, за да бъде здрава и хубава, но поради редица причини клетъчното делене се забавя. В резултат на това тя изглежда сива, по-стара и неподдържана.

Дехидратацията на кожата забавя производството на еластин и колаген в клетките. Тя е налице при липса на достатъчно течности в организма, стрес, вредни навици като пушене, употреба на алкохол, нездравословно хранене, липса на сън.

Кислородната терапия е вид козметична процедура, с която може да освежите и подмладите кожата през свободното време за празниците. Тя създава защитна обвивка срещу замърсителите от външната среда, подобрява еластичността и текстурата.

При процедурата се използва специална апаратура и козметика, богата на активен кислород, антиоксиданти, хиалуронова киселина и други. Те намаляват признаците на стареене по кожата, защото въздействат положително на дермо-епидермалната повърхност и укрепват стените на съдовете. След няколко процедури с кислород се увеличава пропускливостта на клетъчните мембрани и деленето на клетките се увеличава.

Кислородната терапия или поставянето на маска с кислород са доста ефективни за торбичките и бръчките под очите, където кожата е много деликатна. Тя бива подхранена в дълбочина.

Насищането на кожата с кислород помага и за подобряване на защитните сили на организма през зимата. Антиоксидантите навлизат по-надълбоко и премахват свободните радикали, които атакуват клетките.

Четете още:

6 причини кожата ви да изглежда потъмняла

6 признака, че се нуждаете от фолиева киселина

Ниски температури, сняг: Как да се грижим за кожата?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари