IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медът почиства кожата и гони акнето

11 януари 2019 09 50

Натуралното средство помага при белези

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Медът е уникален натурален продукт, който има стотици приложения. Още древните римляни са го използвали широко в ежедневието си заради неговите антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Сладкият сироп, произведен благодарение на пчелите, прочиства порите по кожата от токсини, премахва акнето, подобрява тонуса и помага при лечение на белези. Това се дължи на ефекта на веществата в него – витамини, минерали, глюкоза, фруктоза, рибофлавин, пантотенова киселина, а също така и минерали като калций, мед, желязо, магнезий, манган, цинк, фосфор и калий.

Истинският, непастьоризиран мед има най-голям потенциал за локално приложение върху различни части от тялото. Освен обикновения, този от манука също е изключително полезен в грижа за кожата.

Маската за лице с мед е подходящо средство за балансиране на бактериите в кожата и намаляване на замърсяванията и възпалението в клетките, които причиняват образуването на пъпки. Нанесен върху кожата, той я омекотява и намалява сухотата ѝ.

Медът е особено ефикасен при хронични кожни състояния като псориазис и екзема. За маската, която може да се прави 1-2 пъти седмично, трябва да се използва екологично чист продукт.

Маската от мед и канела е мощно антиоксидантно и антимикробно средство. За целта може да смесите три големи лъжици от натуралното средство с една малка лъжичка канела, след което да затоплите леко сместа в микровълновата. Изплаквате до 10 минути след нанасяне върху лицето.

Няма много данни за пряка връзка между меда и изсветляването на пигментни петна, но той има ексфолиращи свойства, които помагат за по-лесното премахване на мъртвите клетки, което прави кожата по-свежа и бяла.

Все пак, ако искате да си правите маска с мед или да мажете белези по кожата, уверете се, че не сте алергични към него. Може да направите тест с една капка върху малка част от кожата. Ако тя не предизвика реакция, значи продуктът е подходящ за вашите рутинни грижи за кожата.

Мед с чесън и килограмите се топят

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари