IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да спрем врастването на косъмчета

20 януари 2019 14 15

Проблемът си има своето решение

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Врастналите косъмчета са едно от най-дразнещите и неприятни неща, които могат да се случат на кожата ни. Обикновено те изглеждат като пъпчици, а причината за тях е невъзможността на косъмчето да пробие кожата и съответно – растежът му под нея. Резултатите от това могат да бъдат зачервяване, сърбеж и дори възпаление.

Разбира се, като всичко – този проблем също има своето решение. Представяме ви 5 начина, с които да спрете този процес, докато е време.

1. Ексфолиране

Врастналите косъмчета се появяват, когато косменият фоликул се „запуши“ с мъртви кожни клетки. Това запушване причинява извиването на косъма, а решението е в честото почистване на мъртвата кожа. Използвайте ексфолиант, за да премахнете горния слой.

2. Помислете за крем депилатоар

Бръсненето е най-големият виновник за врастналите косъмчета, затова е добре да се замислите преди да посегнете към бръсначката. Вместо това можете да се възползвате от кремове, с които да обезкосмите, като най-добрият вариант е те да бъдат за чувствителна кожа.

3. Ако все пак бръснете...

Ако въпреки знанието, че бръсненето е основен виновник за врастнали косъмчета, не сте склонни да смените метода, то тогава поне използвайте най-доброто ножче. Тук е моментът да ви кажем, че еднократните бръсначки са най-лошият вариант за вас и си заслужава да инвестирате в по-скъп вариант с повече защита за кожата.

Кой вариант епилация да изберем

Истината за лазерната епилация

4. Използвайте крем

Когато бръснете е особено важно да използвате правилен крем. Той ще осигури по-добро плъзгане на ножчетата по кожата и така няма да създадете каквото и да е раздразнение по нея. Потърсете си продукт без алкохол и с формула за чувствителна кожа.

5. Винаги в правилната посока

Да бръснете в обратната на растежа посока на косъма значи, че ще създадете много по-остър връх при новото израстване. Това, от своя страна значи, че вероятността да се получи врастване под кожата е много по-голяма. Винаги бръснете в посоката на растеж, за да не се получава този негативен ефект.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари