IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да оформите веждите си у дома?

18 февруари 2019 12 30

Укротете непокорните косъмчета с лак за коса

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Излъчването на лицето казва много неща за един човек. Всеки може да допусне кожата му да загрубее и стане суха и напукана, но при някои хора системното неподдържане прави голямо впечатление. Ако промените прическата си, няма как да не обърнете внимание на веждите, които с един бретон или връзване на опашка, ще „изпъкнат“.

Скубането на веждите се препоръчва както при мъжете, така и при жените. Много от тях го правят сами вкъщи. Въпреки усилията им, косъмчетата по тази част на лицето растат много бързо и затова трябва да се премахват поне през 2 дни, за да не се виждат. Понякога, особено късно вечер, може така да хванете с пинсетата, че да „развалите“ вида на вашите вежди.

Tialoto.bg подбра няколко съвета, които ще ви помогнат да оформите веждите си в домашни условия:

Оформяне

Не бързайте да скубете с пинсетата, а се погледнете в огледалото и помислете коя форма ви отива най-много. Вземете черен молив и с него отбележете 3 точки върху веждите. Първата трябва да е върху края на линията, която свързва вътрешния ъгъл на окото с началото на веждата. С втората трябва да определите края на веждата. Тя се поставя след като предварително измерите права линия от края на ноздрата до края на веждата. С третата се намира чупката на веждата. Тя се получава след поставяне на права линия, свързваща външната част на ноздрата и ъгъла на веждата.

Когато сте намерили и трите точки, свържете ги с прави линии, по които може вече да скубете с пинсета. Премахвайте косъм по косъм, за да оформите веждата по-добре. Не забравяйте, че трябва да скубете от вътрешната към външната част, а не обратно.

Сресване

Винаги ще се намерят няколко непокорни косъмчета, които развалят формата на веждите. Обикновено това става след спане по корем, когато човек върти лицето по възглавницата. Има специални гребенчета за вежди, които се продават в магазините за козметика. Ако не разполагате с такова, може да използвате стара четка за грим, която предварително сте измили и подсушили. С нея разрешете еднократно веждата. Ако косъмчетата стърчат още, пръснете върху нея малко лак за коса или сложете капчица гел, с които със сигурност ще ги пригладите.

Подстригване

Прибягвайте до ножичката, само ако е много наложително. Ако веждите ви са по-гъсти, оскубете и от горната част или ги срешете и чак тогава подстрижете леко с ножичка. Най-добре само отстранете излишните косми с нея, защото в противен случай рискувате да развалите веждите.

Цвят

Най-добре е да се придържате към този на косата ви. Веждите не бива да бъдат два тона по-светли или тъмни от този в основата на скалпа. За целта може да ползвате молив (най-често кафяв или черен), гел, туш или специални сенки. За по-гъстите вежди трябва по-гъст цветен гел.

Ако първото скубане не се е получило перфектно, опитайте да попълните липсата на косми с някой от горепосочените продукти за придаване на цвят. Те обаче са временно решение и има риск да ги размажете с ръка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари